Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tichetele Educationale întârzie: Elevii defavorizați ramân fara nici un sprijin financiar de sărbatori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tichetele Educationale întârzie: Elevii defavorizați ramân fara nici un sprijin financiar de sărbatori

Întârzierea distribuirii acestor tichete către elevii defavorizați se datorează faptului că Ministerul Educației nu a transmis listele cu numele beneficiarilor până la data limită de 19 decembrie, așa cum prevedea inițial termenul stabilit în octombrie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, mai mult de 400 de mii de elevi se vor afla în imposibilitatea de a beneficia de aceste carduri în perioada sărbătorilor de iarnă, cu ajutorul cărora ar fi putut achiziționa rechizite și îmbrăcăminte.

În ciuda demersurilor întreprinse, pentru a obține un răspuns oficial din partea Ministerului Educației cu privire la situația listelor, nu a fost primită încă nicio informație.

Ministerul Educației nu a transmis listele cu beneficiarii către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, entitatea responsabilă de gestionarea acestui proiect, până la data de 19 decembrie.

Această întârziere în transmiterea listelor înseamnă că în această săptămână cardurile nu vor mai putea fi distribuite beneficiarilor. Procedura necesită o zi pentru înregistrarea CNP-urilor și încă două zile pentru distribuirea lor în școli.

Citește și: Bani mai puțini pentru concediile medicale, începând de la 1 ianuarie 2024: CASS de 10% la indemnizații de la începutul anului viitor. Excepții

Ulterior, părinții trebuie să se prezinte la școli pentru a ridica cardurile, iar suporturile electronice vor fi alimentate cu fonduri în termen de 2-3 zile lucrătoare de la primirea confirmării că acestea au fost livrate beneficiarilor finali.

În scenariul ideal, în care listele ar ajunge la școli miercuri, beneficiarii ar putea primi cardurile abia în săptămâna următoare, având la dispoziție doar 3 zile lucrătoare până la încheierea activităților din secretariate.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Uniunea Europeană a implementat prima legislație dedicată combaterii violenței împotriva femeilor: De ce nu este inclus violul în document

Bogdan Ilea

Publicat

în

Uniunea Europeană a implementat prima legislație dedicată combaterii violenței împotriva femeilor: De ce nu este inclus violul în document Marți, statele membre ale Uniunii Europene au aprobat prima lege europeană destinată să lupte împotriva violențelor față de femei. Totuși, legislația nu include prevederi specifice privind violul, deoarece nu s-a ajuns la un consens cu privire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea