Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tichetele educaționale ar trebui să ajungă în sfarșit la beneficiari: Când vor fi primite acestea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tichetele educaționale ar trebui să ajungă în sfarșit la beneficiari: Când vor fi primite acestea

De luni, 8 ianuarie, părinții ar putea primi tichete educaționale de 500 de lei de la școală.

Tichetele au fost distribuite în 9 județe până pe 4 ianuarie și urmează să ajungă în toată țara până sâmbătă. Un ordin comun al ministrului Fondurilor Europene și al ministrului Educației va stabili procedura de distribuire a cardurilor către beneficiari până la reluarea cursurilor luni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cardurile au ajuns în 9 inspectorate școlare județene prin Poșta Română sau curier până pe 4 ianuarie. Acestea sunt: Constanța, Sibiu, Olt, Călărași, Covasna, Mureș, Harghita, Brașov, Ilfov. Inspectoratele așteaptă instrucțiuni pentru a le distribui părinților.

Chiar dacă ar trebui să fie livrate la început de an școlar, tichetele educaționale au avut întârzieri din cauza autorităților. Acestea pot fi folosite doar pentru a cumpăra rechizite și îmbrăcăminte școlară. Desi au fost aprobate în octombrie, există incertitudini în ceea ce privește calendarul de distribuire.

Citește și: Noua lege a învățământului prevede sancțiuni drastice împotriva abuzurilor profesorilor: Care sunt aceste măsuri

Procedura de verificare a veniturilor pentru acordarea tichetelor este încă birocratică, dar părinții au depus cereri la școală la începutul anului școlar. Cu toate acestea, STS încă verifică și validează cereri, iar numărul beneficiarilor depășește estimările ministerului. Părinții vor primi carduri noi valabile 5 ani, indiferent dacă au mai avut în trecut tichete educaționale. Suma de 500 de lei va fi livrată într-o singură tranșă, iar termenul pentru depunerea cererilor a fost extins până la 26 noiembrie.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea