Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Tichete pentru persoanele cu dizabilități: Cum se va putea intra în posesia lor și la ce pot fi folosite

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Tichete pentru persoanele cu dizabilități: Cum se va putea intra în posesia lor și la ce pot fi folosite

Anual, persoanele cu dizabilități vor putea beneficia de șase tichete valorice pentru terapie bazată pe sport, potrivit unei propuneri legislative adoptate în unanimitate de către Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Propunerea iniţiată de parlamentari PNL modifică legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Astfel, în vederea asigurării asistenţei de recuperare/reabilitare, persoanele cu handicap au dreptul la 6 tichete de valoare anual pentru terapia bazată pe sport, în funcţie de diagnosticul principal şi de fiecare dizabilitate.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Contravaloarea tichetelor se stabileşte şi se actualizează anual prin Hotărâre a Guvernului şi se suportă integral din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, prin Casa de asigurări de sănătate de care aparţine asiguratul.

Tichetele se acordă la recomandarea medicului de familie ori a medicului specialist, pe baza planului de abilitare-reabilitare pentru copilul cu handicap, respectiv a planului individual de servicii al persoanei adulte cu handicap, conform Metodologiei de acordare, utilizare şi decontare a tichetelor aprobată prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului muncii şi solidarităţii sociale, în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a legii, informează Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Peste 45 de medicamente urmează să fie suspendate la cererea Comisiei Europene. Care sunt acestea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Peste 45 de medicamente urmează să fie suspendate la cererea Comisiei Europene. Care sunt acestea Comisia Europeană a cerut statelor membre să suspende autorizațiile pentru mai multe medicamente generice care nu respectă standardele. Printre acestea se numără peste 45 de medicamente autorizate în România, conform News.ro. În acord cu statele membre ale Uniunii Europene (UE) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea