Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tichete de masă 2023: Bugetarii care nu vor mai beneficia de ele, după ce valoarea lor s-a mărit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tichete de masă 2023: Bugetarii care nu vor mai beneficia de ele, după ce valoarea lor s-a mărit

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că va discuta, luni, măsurile fiscale pe care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul de Finanţe, Marcel Boloş.

El a fost întrebat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, care este calendarul asumării răspunderii Guvernului, scrie Agerpres.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Eu mi-aş dori să fac o şedinţă extraordinară, să bag în primă lectură. Astăzi cu certitudine voi avea o discuţie cu ministrul de Finanţe şi cu, mai mult ca sigur, preşedintele Senatului, domnul Nicolae Ciucă, să le punem în transparenţă, prima lectură, astfel încât să închidem tot calendarul”, a precizat Ciolacu.

Potrivit prim-ministrului, „nu va fi nimic ascuns”, iar măsurile fiscale sunt „agreate în coaliţie”.

Premierul a menţionat că ministrul Finanţelor a ajuns „la un acord” cu băncile în ceea ce priveşte impozitarea acestora.

„Am înţeles că domnul Boloş a ajuns la un acord cu băncile. Era vorba să se definească foarte clar ce înseamnă cifra de afaceri, fiind o detaliere, cifra de la bănci nu este aceeaşi cifră de afaceri ca la o altă activitate comercială. Au zis că vor specifica foarte clar ce înseamnă cifra de afaceri”, a explicat Marcel Ciolacu.

El a menţionat că tichetele de masă nu vor mai fi acordate bugetarilor care au salariul net peste 8.000 de lei.

„Nimeni nu va pierde, ştiţi foarte bine că s-a mărit (valoarea tichetelor de masă – n.r.) de la 30 de lei la 35 şi urmează de la 1 ianuarie la 40 de lei. Eu ştiu că acele tichete se dau într-un număr destul de consistent în acest moment. Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri peste 8.000 net. (…) Marea problemă este, în primul rând, că la emitere se cere 3%, la colectarea lor se cere 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete.

Eu cred că acest lucru este total incorect. (…) Şi societatea respectivă trebuie să trăiască din ceva, dar mi se par nişte comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în preţurile alimentelor. Soluţia este să stăm la masă şi să hotărâm. Urmează astăzi”, a transmis prim-ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea