Tibor Polgar, patronul pensiunii Terra, condamnat la 3 ani închisoare și 15.000 de euro daune morale
Tibor Polgar, patronul Pensiunii Terra din Alba Iulia, a fost condamnat la pedeapsa cu 3 ani închisoare și plata a 15.000 de euro daune morale, pentru săvârşirea infracțiunilor de act sexualt cu un minor, în formă continuată și proxenetism.
”Tribunalul Alba a hotărât condamnarea inculpatului pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, a 2 infracţiuni de proxenetism în formă continuată – la pedeapsa de 3 ani închisoare, (fiind contopite pedepsele principale în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare) alături de care a aplicat, pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară a interzicerii următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 88 C.penal s-a dedus din pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare, pe care o va executa în final condamnatul, durata reţinerii şi a arestului preventiv începând cu 24.04.2012 şi până la zi. În baza art. 350 C.proc.penală s-a menţinut starea de arest preventiv a inculpatului. Tribunalul Alba a admis acţiunile civile formulate de părţile civile, în consecinţă, a fost obligat inculpatul să plătească daune morale acestora în sumă de 15.000 euro”, se arată în comunicatul de presă emis de instanță.
Sentinţa Tribunalului Alba poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpat şi pentru celelalte părţi.
Reamintim că Polgar a fost reţinut în luna aprilie, sub acuzaţiile de trafic de minori şi proxenetism. Acesta este acuzat de procurorii DIICOT Alba Iulia că în perioada 2010 – 2012 a plasat fete minore şi majore în vederea prostituţiei, beneficiind de câştiguri indirecte de pe urma activităţii lor. Anchetatorii spun că Polgar le găsea clienţi fetelor şi le punea la dispoziţie camere în propria pensiune.
În acelaşi dosar au mai fost cercetate pentru prostituţie, în stare de libertate, două fete majore care însă şi-au recunoscut faptele şi au fost scoase de sub urmărire penală. În cazul lui Darius Câmpean, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată, s-a dispus disjungerea cauzei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]