Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Tibor Polgar, patronul pensiunii Terra, condamnat la 3 ani închisoare și 15.000 de euro daune morale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tibor Polgar, patronul Pensiunii Terra din Alba Iulia, a fost condamnat la pedeapsa cu 3 ani închisoare și plata a 15.000 de euro daune morale, pentru săvârşirea infracțiunilor de act sexualt cu un minor, în formă continuată și proxenetism.

”Tribunalul Alba a hotărât condamnarea inculpatului pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, a 2 infracţiuni de proxenetism în formă continuată – la  pedeapsa de 3 ani  închisoare, (fiind contopite pedepsele principale în pedeapsa cea mai grea de 3 ani  închisoare)  alături de care a aplicat, pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară a interzicerii  următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 88 C.penal s-a dedus din pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare, pe care o va executa în final condamnatul, durata reţinerii şi a arestului preventiv începând cu 24.04.2012 şi până la zi. În baza art. 350 C.proc.penală s-a menţinut starea de arest preventiv a inculpatului. Tribunalul Alba a admis acţiunile civile formulate de părţile civile, în consecinţă, a fost obligat inculpatul să plătească daune morale acestora în sumă de 15.000 euro”, se arată în comunicatul de presă emis de instanță.

Sentinţa Tribunalului Alba poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpat şi pentru celelalte părţi.

Reamintim că Polgar a fost reţinut în luna aprilie, sub acuzaţiile de trafic de minori şi proxenetism. Acesta este acuzat de procurorii DIICOT Alba Iulia că în perioada 2010 – 2012 a plasat fete minore şi majore în vederea prostituţiei, beneficiind de câştiguri indirecte de pe urma activităţii lor. Anchetatorii spun că Polgar le găsea clienţi fetelor şi le punea la dispoziţie camere în propria pensiune.

În acelaşi dosar au mai fost cercetate pentru prostituţie, în stare de libertate, două fete majore care însă şi-au recunoscut faptele şi au fost scoase de sub urmărire penală. În cazul lui Darius Câmpean, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată, s-a dispus disjungerea cauzei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea