Rămâi conectat

Actualitate

Teste de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2022, setul 1. Modele de SUBIECTE și BAREME, publicate de Ministerul Educației

Publicat

în

Teste de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2022 matematică și română, setul 1. Modele de SUBIECTE și BAREME, publicate de Ministerul Educației

Setul 1 de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2022 va fi publicat în 18 aprilie, de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

CITEȘTE ȘI: Teste de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2022, setul 1, publicate de Ministerul Educației

În ceea ce privește importanța notelor de la simulări, aflați că acestea nu se trec în cataloage și nici nu se contestă. Însă, dacă vor exista elevi doritori cărora să li se treacă rezultatele în catalog, ei pot face o cerere scrisă către conducerea școlii.

CLICK PENTRU: Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 română

CLICK PENTRU: Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 matematică

CLICK PENTRU: Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 limba maternă

Chiar dacă rezultatele de la simulare nu au o relevanță atât de mare, cele de la Evaluare vor avea, deoarece în baza lor elevii vor putea intra la liceele dorite. Desigur, admiterea în acest caz depinde și de repartizarea computerizată. Totodată, ponderea notelor este de 80%, fiind calculate cu media celor 4 ani de gimnaziu.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: Modele de SUBIECTE și BAREME la Matematică și Limba Română

Când se dă Evaluarea Naţională 2022. Calendarul probelor

Chiar dacă au scăpat de emoțiile simulării, elevii de clasa a VIII-a le mai au de confruntat pe cele ale examenului propriu-zis, când vor susține cu adevărat Evaluarea Națională 2022.

Examenul final se va desfășura în mai multe etape, împărțite în date calendaristice. Concret, probele la limba română, matematică și limba maternă se vor desfășura astfel:

În intervalul 30 mai—3 iunie 2022, elevii de clasa a VIII-a își vor face înscrierile la Evaluarea Națională 2022,
În intervalul 3 iunie 2022, elevii termină cursurile și se va face încheierea mediilor,
Ulterior, pe data de 14 iunie 2022 va avea loc prima probă: cea la limba și literatura română,
Pe data 16 iunie 2022 va urma proba scrisă la matematică,
Pe data de 17 iunie 2022, absolvenții de gimnaziu se vor prezenta la examenul de limbă și literatură maternă,

Vezi: SUBIECTELE și BAREMELE la Matematică, publicate pe Edu.ro

Odată încheiate toate cele trei probe, elevii vor avea de așteptat rezultatele. Acestea se vor anunța astfel:

Pe data de 23 iunie 2022 se vor publica rezultatele, până la ora 14:00, pe site-ul Ministerului Educației, evaluare.edu.ro, în mod anonimizat, așa cum prevede Regulamentul pentru protecția datelor personale,
A doua zi, pe data de 23 iunie 2022, în intervalul orar 16:00-19:00, elevii nemulțumiți vor putea depune contestații,
A treia zi, pe data de 24 iunie 2022, în intervalul 8:00-12:00 vor putea fi depuse alte contestații, de către cei care n-au reușit în ziua precedentă,
În perioada 24 iunie 2022-29 iunie 2022 vor fi verificate contestațiile și notate,
Pe data de 30 iunie, se vor afișa rezultatele finale, de după contestații.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

VIDEO| Peste 1.000 de mașini blocate de către ruși la Zaporojie: Femei și copii, rămași fără apă și mâncare

Publicat

în

VIDEO| Peste 1.000 de mașini blocate de către ruși la Zaporojie: Femei și copii, rămași fără apă și mâncare

În Zaporojie, teritoriu controlat de către Ucraina, peste 1.000 de mașini care transportau ucraineni au fost împiedicate să trecă, anunță administrația militară regională.

Administraţia locală a declarat vineri că maşinile pline de oameni care încercau să plece au fost blocate la un punct de control rusesc din oraşul Vasylivka.

Elit - Gustul Desăvârșit

„În Vasylivka, ocupanţii nu au permis accesul a peste 1.000 de maşini pe teritoriul controlat de Ucraina, pentru a patra zi consecutiv”, se arată în postarea de pe Telegram, adăugând că în maşini sunt femei şi copii şi că majoritatea nu mai au bani pentru mâncare şi apă.

Mai multe maşini au reuşit să treacă joi prin oraşul Zaporojie, din sud-estul Ucrainei.

„Deţinătorii de afaceri din Berdyansk sunt forţaţi să cumpere mărfuri din Crimeea şi este necesar să se înscrie pentru un convoi cu escortă. O astfel de înregistrare îi ajută pe colaboratorii locali să colecteze informaţii despre cine se întoarce cu mărfurile şi de la cine poti colecta ulterior „tribut”, „, a susţinut administraţia regională.

Un videoclip postat pe Telegram de Centrul pentru Comunicaţii Strategice şi Securitate Informaţională al guvernului ucrainean arată un şir lung de maşini pe marginea unui drum.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vizita președintei Ungariei în România. Marcel Ciolacu: „Trebuie avută o discuție, fără exagerări”

Publicat

în

Vizita președintei Ungariei în România. Marcel Ciolacu: „Trebuie avută o discuție, fără exagerări”

Președintele Ungariei, Katalin Novák, face prima vizită într-o țară străină și a ales ca destinație chiar România. Novak a aterizat, joi, la Cluj-Napoca și se pare că va participa la ceremonia la care István Beke şi Zoltan Szőcs, cei doi secui condamnaţi pentru terorism, după ce au fost acuzaţi că au încercat să detoneze o bombă la parada de Ziua Naţională a României, vor fi premiaţi de un ONG cu sediul la Budapesta.

Marcel Ciolacu i-a ordonat lui Bogdan Aurescu să reacționeze, dacă președinta Ungariei va participa la ceremonie.

”Totuși, provocarea nu a avut-o domnul Kelemen Hunor. Trebuie avută o discuție, fără exagerări. Din câte știu, avem un ministru al afacerilor externe. În acest moment, statul trebuie să reacționeze prin Ministerul de Externe.”, a cerut Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei doi etnici maghiari au fost eliberaţi anul trecut din închisoare, după ce au stat patru ani în spatele gratiilor. Celor doi li se va acorda premiul Pál Vasravi.

István Beke şi Zoltánt Szőcs, lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, au fost condamnaţi, pe 4 iulie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte cinci ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism. Aceştia plănuiau un atentat cu bombă la parada de Ziua Naţională a României, la Târgu Secuiesc, în 2015. Tribunalul Braşov a dictat, în iulie 2021, printr-o sentinţă definitivă, eliberarea condiţionată a celor doi, după ce în prealabil Judecătoria Braşov dăduse o decizie similară, dar care nu era definitivă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un câine sau o pisică acasă ajută la întărirea imunității copiilor: Ce alte beneficii aduc

Publicat

în

Un câine sau o pisică acasă ajută la întărirea imunității copiilor: Ce alte beneficii aduc

Un câine sau o pisică acasă – aceasta este o “educaţie imunitară timpurie” pentru cei mici. Micro-organismele conţinute reglează sistemul de apărare.

Nu trebuie să ne dorim un sistem imunitar puternic, ci unul echilibrat, ne spun specialiştii. Cum îl echilibrăm? Câine ori pisică. Animaluțele vehiculează aşa numitele endotoxine, utile pentru sistemul imunitar uman.

Dr. Brânduşa Petruțescu, medic primar alergolog; „Sunt toxine din interiorul bacteriilor care venite în contac cu sitemul imuntar care declansează un răspuns benefic al sistemului imunitar. Este opus celui patologic din bolile alergice. E bine copiii să vină în contact cu animăluţe. Şi acesta din primul an de viaţă al copilului. Animaluțele sunt o parte din educaţia imunitară.”

Elit - Gustul Desăvârșit

Prof univ dr. Veronica Lazăr Facultatea de biologie: „Știţi obiceiurile lor de a-şi pune jucăriile la gură, de a le împrumutat. De a mânca din aceeași farufirie, se pare că acești copii care au mai mulţi fraţi au un sistem imunitar. Mai bine reglat.”

Odată ce veniţi acasă, vă spălaţi pe mâini. În mediul casnic, copiii au nevoie să intre în contact cu toate bacteriile din mediu. Îşi construiesc astfel, corect, sistemul imunitar.

În mediul casnic, peste tot trebuie să existe bacterii şi toxinele acestora. Bacteriile, organisme vii, sunt degradate în mediu. Rămân însă mai multă vreme toxinele acestora. Sunt citite de sitemul imunitar uman permanent. Şi e bine!

Când sunt introduse în organism prin respiraţie ori prin digestie declasează un răspuns imunologic normal. De fapt, ţin ocupat sistemul imunitar şi împiedica răspunsuri aberante de tipul alergiilor ori de tipul bolilor auto-imune.

Aceste microorganisme fac însă şi imuno-reglare. Produc aşa numitele citokine.

Prof univ dr Veronica Lazăr Facultatea de biologie: „Unele cu efect pro-inflamator, altele cu efect anti-inflamator. Dacă sunt echilibrate, e bine, omul e sănătos.”

Pandemia ne-a aratat că important este să avem un sistem imunitar perfect echilibrat! Nici slab, dar nici cu reacţii exagerate. Acesta deoarece reacţiile exagerate – ştim deja de furtună de citokine sau furtună de inflamaţie – determină răspunsuri aberante în infecţii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare