Rămâi conectat

Video

Termenul de finalizare al autostrăzii Sebeș – Turda, o mare necunoscută pentru ministrul Dan Șova

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Datele oficiale despre proiectarea, construcția și mai ales termenul de finalizare în cazul autostrăzii Sebeș – Turda sunt complet necunoscute pentru ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, aceasta este concluzia după declarațiile sale de aseară, de la o televiziune națională unde spunea că autostrada are ”4 luni – termen de proiectare și 18 luni termen de construire”.

În cazul în care această declarație nu a fost făcută potrivit zicalei ”mulți văd dar puțini pricep”, cu intenția clară de ”a da bine pe sticlă” și a scoate încă o dată în evidență o măreață realizare a Guvernului USL (mult discutată în ultima perioadă atât la nivel național, dar mai ales la nivel local deoarece beneficiile pentru județul Alba sunt incontestabile), este de neînțeles cum un ministru ignoră chiar documentele publicate oficial, respectiv documentația licitației unde scrie ”negru pe alb”: ”DURATA CONTRACTULUI SAU TERMENUL PENTRU FINALIZARE: 70 luni începând de la data atribuirii contractului/ emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor”.

Ba mai mult, există și ”INDICAȚII PRIVIND O ALTĂ DURATĂ A CONTRACTULUI SAU O ALTĂ DATĂ DE ÎNCEPERE/ DE FINALIZARE: 70 luni începând de la data adjudecării contractului”.

Acum nici nu mai știm ce să credem: ori ministrul Șova a fost grav dezinformat de persoanele implicate în demararea proiectului, ori autostrada va crește în doi ani cât altele în 6, pentru că, potrivit datelor oficiale, în cel mai optimist scenariu aceasta va fi finalizată cam în anul 2020 (și asta numai dacă nu intervin amânări nesfârșite prin apariția unor contestații la deciziile de atribuire sau întârzieri în finanțare, proiectare sau execuție).

În concluzie autostrada Sebeș – Turda, la fel cum sunt toate marile proiecte locale: ”Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană” sau Arieșeni – locul de desfășurare al Olimpiadei de iarnă, este tot un proiect pentru anul 2020 – an în care peste județul Alba vor veni toate binefacerile culturii, sportului și infrastructurii promise de politicienii care s-au perindat pe la guvernare.

Totuși, politicienii români ”mărunți” chiar dacă se află la conducerea (sau în apropierea conducătorului) unui minister care se numește ”Al marilor proiecte”, și chiar dacă încearcă să-și asume realizări cu care nu au nicio legătură (proiectul autostrăzii Sebeș – Turda a apărut ca urmare a intervenției făcute de compania Daimler), nu ar trebui să uite un lucru esențial și de bun simț și anume că: ”Poți să minți un om toată viața, poți să minți pe toată lumea o dată, dar nu poți să minți pe toată lumea tot timpul”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Video

Video

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate Sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină, care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Această sărbătoare este sărbătorită în fiecare an în prima duminică după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea