Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Teribilism! Doi tineri din Alba Iulia au agresat o persoană, întâlnită întâmplător, doar pentru a arăta că pot face acest lucru

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Teribilism! Doi tineri din Alba Iulia au agresat o persoană, întâlnită întâmplător, doar pentru a arăta că pot face acest lucru

Doi tineri din Alba Iulia, teribiliști și recidiviști, au fost condamnați la măsura educativă a internării într-un centru destinat minorilor pentru infracțiunea de lovire și alte violențe. Fapta acestora, din 24 decembrie 2022, este șocantă, iar victima a avut ghinionul că se afla în apropierea acestora.

Potrivit hotărârii Judecătoriei Alba Iulia, în seara zilei menționate, cei doi tineri (Silviu L. și Andrei T.) se aflau în zona unei stații de transport călători.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”La un moment dat, inculpatul (Silviu L.) l-a întrebat pe martorul (…) dacă acesta crede că el poate agresa pe oricine. În acest context, prin folosirea unui pretext, a abordat pe stradă persoana vătămată, fără a se cunoaște cu aceasta, ocazie cu care a prins-o cu mâinile de geacă și a întrebat-o de ce s-a legat de verișoara sa.

Victima a încercat să evite un eventual conflict și chiar și-a cerut scuze de la inculpat, însă acesta a început să o lovească cu pumnii în zona feței, fapt ce a determinat dezechilibrarea și căderea acesteia la pământ. După ce s-a ridicat, persoana vătămată a încercat să fugă, însă a fost prinsă din urmă de către inculpați, amândoi lovind-o cu pumnii și picioarele”, se precizează în hotărâre.

Citește și: SCANDAL la Sebeș: Cinci tineri s-au luat la bătaie în fața unui local. Un tânăr de 18 ani, reținut pentru 24 de ore

În urma actelor de agresiune, victima a suferit leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 14-15 zile îngrijiri medicale. De asemenea, în urma loviturilor primite în zona feței, i s-au rupt patru dinți ce făceau parte dintr-o lucrare dentară.

Cu ocazia audierilor, în faza urmăririi penale, inculpații au recunoscut comiterea faptei, iar în faza de judecată au uzat de procedura recunoaşterii învinuirii. Instanţa a constatat că cei doi tineri nu se află la primul contact cu legea penală, ambii fiind în executarea unor măsuri educative privative de libertate pentru săvârşirea altor infracţiuni, sunt în prezent majori, dar nu sunt deloc integraţi în societate.

”Având în vedere împrejurările şi modul de comitere a infracţiunilor, instanţa constată că infracţiunile săvârşite prezintă o gravitate medie spre ridicată. Astfel, chiar dacă inculpaţii au comis actele de agresiune dintr-o pornire teribilistă ce poate fi asociată cu vârsta acestora şi cu anturajul frecventat, se constată că loviturile aplicate victimei au fost marcate de o agresivitate sporită, implicând acte de lovire cu pumnii şi picioarele inclusiv în zona capului victimei”, se mai susține în documentul citat.

În consecință, pentru că au comis fapta în perioada cât erau minori, cei doi nu vor ajunge la închisoare. Instanța a prelungit măsura internării în centrul educativ de la Buziaș, județul Timiș, cu 1 an pentru Andrei T. și cu 1 an și 6 luni pentru Silviu L.

Magistratul a respins pretențiile civile ale victimei, ca fiind nedovedite. Hotărârea poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea