Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Țeparul fugar Marius Alexa, iertat de unele datorii către stat – Judecătoria Alba Iulia l-a achitat într-un dosar de evaziune fiscală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Marius Alexa, patronul firmei Meridian Construct, a primit, miercuri, soluția de achitare într-un dosar de evaziune fiscală, de la Judecătoria Alba Iulia. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată de Administrația Finanțelor Publice Alba Iulia (partea vătămată) la o instanță superioară.

Reamintim că Marius Alexa este plecat din țară și are pe numele său un mandat de urmărire internațională pentru o condamnare la închisoare cu executare.

Acesta a fost judecat în mai multe dosare, pentru infracțiuni economice. De asemenea, Alexa a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru înşelăciune în care păgubiții au fost o societate comercială şi 17 familii care au vrut să-şi cumpere o casă într-un cartier rezidenţial de locuinţe din Alba Iulia, ridicat de S.C. Meridian Construct S.A. Și în acest caz a fost achitat definitiv, instanța – Curtea de Apel Alba Iulia – considerând că că ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”, însă l-a obligat la plata unor despăgubiri civile în valoare de aproape 500.000 de euro. (Z.U.)

CITEȘTE ȘI: Marius Alexa, patronul SC Meridian Costruct, achitat definitiv în dosarul de înșelăciune


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea