Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: Socoteala pdl-istă de denigrare continuă a poporului român a fost stricată iremediabil în Parlamentul European

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traian Băsescu şi partidul său de suflet şi de buzunar, PDL – cel camuflat acum într-o alianţă de toată jena politică – dar, mai ales, incalificabilii lor europarlamentari, Monica Macovei şi Cristian Preda, au primit, în cadrul dezbaterii de săptămâna trecută, din Parlamentul European, o corecţie impresionantă, binemeritată, fapt ce demonstrează că proverbul românesc, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, este 100% valabil, în cazul mincinoşilor de profesie!
De această dată, întreg scenariul de tăvălire a României, a parlamentului ţării şi a poporului român, printr-un noroi inventat deliberat, acel plan diabolic, minuţios elaborat pe perioada campaniei pentru referendumul de demitere al preşedintelui ilegitim, Traian Băsescu, plan care avea rolul de a-l victimiza şi propulsa pe scena internaţională drept personajul cel mai curat şi imaculat din România, a eşuat într-un mod lamentabil!
Astfel, în dezbaterea desfăşurată săptămâna trecută în Parlamentul European, la cererea expresă a popularilor europeni, în urma fantasmagoriilor turnate de către Monica Macovei, Cristian Preda şi alţi pdl-işti cu o imaginaţie dictată la virgulă, de către interesele exclusive ale domnului Traian Băsescu, în detrimentul poporului român şi a intereselor reale ale României, numeroşi alţi parlamentari europeni au ţinut să ia cuvântul şi să strice socoteala pdl-istă!
Europarlamentarul liberal Norica Nicolai a întrebat-o pe Viviane Reding dacă poate să-i spună ”în mod concret” care sunt ”prevederile constituţionale pe care o procedură de suspendare prevăzută în Constituţia statului român le-a încălcat, pentru că decizia Curţii Constituţionale spune foarte clar că procedurile constituţionale în acest demers de suspendare au fost respectate şi Curtea Constituţională a României a validat procedura constituţională, mai mult, poporul a validat această procedură prin 7,4 milioane de oameni care au votat pentru demiterea unui preşedinte”.
De asemenea, europarlamentarul britanic, domnul Graham Watson, preşedintele liberal-democraţilor europeni (ELDR), profund indignat de comportamentul total greşit, abordat de către oficialii europeni Jose Barroso şi Viviane Reding faţă de România, în intervenţia sa din cadrul aceleiaşi dezbateri parlamentare, a scos în evidenţă intoxicările şi ampla operaţiune de manipulare a opiniei publice internaţionale, cum ar fi aşa-zisa „lovitură de stat“ din România: „Nu este vorba de o lovitură de stat, nici în fraza dumneavoastră, o lovitură de stat parlamentară. Un Parlament ales de o majoritate a votat să suspende un preşedinte care a abuzat de puterea sa pentru că a încercat să transforme statul într-un stat prezidenţial şi nu o democraţie parlamentară. Chiar preşedintele a acceptat procedura atunci când a apărut în Parlament pentru a răspunde la întrebări. Ce s-a întâmplat după aceea este stupefiant aproape. Este ca din poveşti. Suntem de acord cu Emil Constantinescu, în scrisoarea sa către preşedintele Schulz, că mandatul actual al preşedintelui român este ilegal. Numirile la Curtea Constituţională sunt politice, Transparency International, Freedom House şi alte organizaţii au avertizat în  legătură cu situaţia precară a statului de drept. Nu este prima dată când domnul Băsescu a fost supus unui referendum. A schimbat Legea referendumului, însă prietenul său, Avocatul Poporului, a refuzat să ches­tioneze decizia Curţii Constituţionale. De ce Comisia insistă asupra unei reguli care nu se aplică în nicio altă ţară? În orice alt stat, dacă peste 50% dintre votanţi votează că preşedintele trebuie să plece, acel preşedinte pleacă (…)”
S-a dovedit, cu această ocazie, că scenarita pusă la cale printr-un păienjeniş extrem de costisitor, îndelung alimentat de către puşculiţa prezidenţială, poate fi dezavuată şi demontată pas cu pas, nu numai de către reprezentanţii USL în Parlamentul European, dar şi de către mulţi alţi parlamentari europeni străini, care au înţeles perfect realitatea din ţara noastră şi care au argumentat-o exemplar, dându-le lecţii usturătoare de democraţie europeană şi imparţialitate instituţională, atât doamnei Comisar Reding, „avocata pro bono” a lui Traian Băsescu, cât şi denigratorilor de ţară şi falsificatorilor de adevăr, Monica Macovei şi Cristian Preda!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea