Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: Schimbăm Alba în BINE!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dragi prieteni,
În ultimele săptămâni m-am întâlnit cu mulţi dintre dumneavoastră, am vorbit despre probleme, despre greutăţi şi mai ales mi-aţi transmis ce doriţi să facă viitorul senator care vă va reprezenta în Parlamentul României. Mi-aţi dat o misiune pe care să o duc în viitorul Legislativ, unde am obligaţia să pun în practică dorinţele dumneavoastră. Aşteptările, speranţele şi problemele oamenilor din zona Alba Iulia – Teiuş, Cugir – Zlatna şi Munţii Apuseni le-am adunat într-un „decalog” pe care acum, la început de drum, mă angajez
să-l respect pentru dumneavoastră.
Decalogul senatorului de Alba
1.Locuri de muncă stabile şi bine plătite prin atragerea unor investitori importanţi în judeţul Alba
– principala problemă a oamenilor din Alba sunt locurile de muncă. Au nevoie de slujbe stabile şi bine plătite, iar un parlamentar poate şi este obligat să susţină şi să promoveze potenţialul zonei pe care o reprezintă astfel încât să atragă investitori pentru crearea de locuri de muncă.
2.Crearea unui campus universitar şi a unui centru de cercetare ştiinţifică la Alba Iulia
– am început demersurile pentru predarea către Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a spaţiilor deţinute de Armată în imediata apropiere a sediului instituţiei universitare. Universitatea are nevoie de aceste spaţii pentru a dezvolta în viitor un centru de cercetare ştiinţifică care i-ar putea aduce recunoaştere naţională dar şi europeană.
3.Promovarea unei legi moderne şi europene pentru industria de apărare
– industria de apărare are nevoie de o lege şi o strategie modernă co­relată cu proiectele euro­pene în domeniul apărării care să ducă la revitalizarea acestui sector. România este singurul stat din Uniunea Europeană care nu a aderat la acordul Agenţiei Europene de Apărare, deşi acest lucru ar însemna proiecte concrete de cercetare, proiectare şi execuţie de armament pentru societăţile româneşti.
4.Promovarea unei legi prin care locuitorii din zonele rurale sărace să aibă posibilitatea să-şi realizeze prima întabulare a terenurilor fără taxe
– problemele legate de proprietatea terenurilor sunt ridicate frecvent de moţii din Apuseni, care de cele mai multe ori amână să-şi reglementeze regimul juridic al proprietăţilor din cauza taxelor mari pe care le au de achitat.
5.Cugirul trebuie pus pe harta Autostrăzii Sibiu – Orăştie
– oraşul are nevoie de un nod rutier de intrare şi de ieşire în tronsonul de autostradă. Nu este un moft electoral, este un proiect de care depinde viitorul economic al oraşului Cugir!
6.Construirea unei săli polivalente la Alba Iulia şi susţinerea proiectului „Alba Iulia – capitală culturală europeană”
– „Alba Iulia –capitală culturală” ar însemna extrem de mult pentru Alba Iulia şi judeţul Alba în plan cultural, economic şi social, iar un prim pas pentru ca acest proiect să se materializeze este construirea unei săli polivalente care să poată găzdui evenimente de amploare.
7.Susţinerea dezvoltării turismului din Alba
– judeţul Alba are potenţial turistic, însă ca acesta să fie valorificat are nevoie de o strategie în domeniu susţinută de iniţiative legislative menite să aducă reglementări necesare pentru toţi cei care se implică în turism.
8.Dezvoltarea zonei Munţilor Apuseni prin exploatarea efici­entă, responsabilă şi respectând condiţiile de mediu a resursei minerale sau naturale
– exploatarea resurselor, fie că vorbim de resurse minerale, fie că vorbim de păduri, trebuie făcută în interesul statului şi a locuitorilor din această zonă, nu în interesul unor găşti politice.
9.Oamenii din Alba au dreptul la sănătate şi educaţie indiferent unde locuiesc, într-un municipiu cu zeci de mii de locuitori sau într-un sat din vârf de munte
– în ultimii ani guvernele portocalii au închis şcoli şi spitale din judeţul Alba fără să le pese de oameni. USL îşi propune să redeschidă şi să doteze şcolile şi spitalele dar şi să iniţieze programe coerente în domeniul sănătăţii şi educaţiei
10.Drumuri, canalizare şi alimentare cu apă
– un parlamentar are obligaţia să facă lobby pe lângă Guvern pentru a obţine fonduri pentru dezvoltarea comunităţilor, iar banii trebuie distribuiţi echitabil fără să fie pedepsiţi oamenii pentru că au ales un primar de altă culoare politică aşa cum au făcut până acum guvernele portocalii.
Sunt convins că în 2012 începe cu adevărat schimbarea în bine a României şi a judeţului Alba. Sunt convins că prin votul dumneavoastră veţi trimite la Bucureşti oameni capabili să vă reprezinte, să se lupte pentru problemele dumneavoastră şi mai ales să facă lobby pentru judeţul Alba. În ultimii patru ani m-am luptat pentru Cugir cu guverne portocalii care au încercat să înfrâneze dezvoltarea unui oraş doar pentru faptul că oamenii de aici au avut curajul să voteze un primar liberal, să aleagă în fruntea administraţiei locale un tânăr cu o viziune europeană. Nu m-am lăsat învins şi am avut puterea să lupt ca deputat pentru dezvoltarea Cugirului şi a Colegiului Cugir-Zlatna la fel cum îmi propun să mă lupt, în viitor, în Senat pentru judeţul Alba! Sunt convins că de această dată Guvernul USL va sprijini dezvoltarea economică a judeţului Alba, iar garanţia voi fi eu: Teodor Atanasiu – senatorul tău!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea