Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: ”Cugirul va avea ieşire directă la autostradă”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Am discutat şi despre ieşirea de pe autostradă a oraşului Cugir, nefinanţată în urma licitaţiei, se pare că s-a găsit o soluţie şi că vom avea o ieşire de pe autostradă”. Informaţia – de impact major pentru viitorul economic al oraşului Cugir – a fost furnizată de deputatul PNL de Alba, Teodor Atanasiu, după o întâlnire avută la Bucureşti cu ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. În iunie, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a vizitat judeţul Alba ocazie cu care a inspectat şi stadiul lucrărilor efectuate de SC Strabag SRL, pe tronsonul de autostradă Orăştie-Sebeş. Potrivit proiectului autostrăzii, pe lungimea tronsonului de autostradă ce traversează judeţele Alba şi Hunedoara sunt prevăzute două noduri rutiere, unul în apropiere de Sebeş, iar altul de Orăştie, în punctele de intersecţie cu DN 7. Chiar dacă este vorba de 15-20 de km distanţă faţă de Cugir, primarul Adrian Teban arăta atunci că îngrijorarea administraţiei locale este legată de posibila izolare a Cugirului din punct de vedere economic şi turistic: “Din experienţă ştim că atunci când un întreprinzător caută oportunităţi economice, întreabă care sunt posibilităţile cele mai rapide de acces în localitate. În aceste condiţii, indiferent de ofertele lansate de autorităţile cugirene, există şansa pierderii unor investitori care vor prefera să-şi dezvolte afacerile în localităţile din apropiere, care beneficiază de ieşire directă în autostradă”. În consecinţă, ministrul Silaghi şi-a exprimat intenţia de a găsi soluţii pentru rezolvarea problemei: “Vom vorbi cu proiectantul pentru a găsi o soluţie pentru că nu este normal ca ieşirea şi intrarea pe autostradă să se facă în dreptul unei comune cu nici 3.000 de locuitori, în timp ce oraşul Cugir cu aproape 30.000 de locuitori este văduvit de acest lucru.”În consecinţă, în urma demersurilor administraţiei locale din Cugir, susţinute de deputatul Teodor Atanasiu, s-au găsit soluţii pentru crearea unei căi de acces pe autostradă în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7, cel mai probabil în zona podului peste râul Cugir, de la Şibot.
Deputatul Teodor Atanasiu a explicat pentru ziarul Unirea că proiectarea şi execuţia racordului la autostradă pentru Cugir vor fi făcute – fără niciun cost suplimentar pentru Primăria Cugir şi judeţul Alba – tot de SC Strabag SRL, firma compensând astfel unele dintre întârzierile la onorarea contractului la autostradă, alte penalităţi pe care statul român urma să i le impună din cauza nerespectării unor termene limită.
Coridorul IV Pan-european începe în Germania, se continuă cu marile capitale din Cehia, Austria, Slovacia şi Ungaria, traversează România şi se termină în Turcia, la Istanbul. Traseul din ţara noastră este cuprins între Nădlac şi Constanţa şi ar trebui să fie gata în anul 2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea