Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Tentativă de OMOR în Alba: Un bărbat, orbit de aburii alcoolului, și-a înjunghiat o cunoștință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tentativă de OMOR în Alba: Un bărbat, orbit de aburii alcoolului, și-a înjunghiat o cunoștință

Un bărbat din Alba a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Acesta a mai fost obligat la plata sumei de 30.000 de euro cu titlu de daune morale.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esență în sarcina inculpatului, că la data de 17.02.2023, seara, după orele 18:00, probabil în jurul orei 21:00, în timp ce se afla cu mai multe persoane la un grătar organizat la ferma deținută de martor și familia extinsă a acestuia, pe raza localității Șibot, pe fondul consumului de alcool și a unei discuții aprinse cu victima, în cursul căreia cei doi și-au adresat cuvinte cu potențial jignitor, a aplicat acesteia din urmă o lovitură în zona abdominală, cu un cuțit aflat pe masa dintre cei doi, cauzându-i leziuni care au pus în pericol viața, prin plaga tăiat-înțepată astfel creată.

Pe fondul consumului de alcool în cantități destul de însemnate, între victima S.M.S și numitul M.V. a izbucnit un conflict verbal, plecat de la glume pe care cei doi le făceau reciproc unul față de celălalt, în cursul cărora victima a insinuat că M.V. este leneș, nu are mașină și umblă cu a fiului său și alte asemenea. În acest punct al discuției dintre cei doi, probabil în jurul orei 21:00, inculpatul M.V. i-a spus victimei că este țigan. Deranjat de acest aspect, victima a replicat lui M.V. că „este un gunoi”, ceea ce a declanșat o reacție violentă a numitului.

Astfel, acesta la masă ședea în capătul opus ușii de acces în fermă, victima undeva la mijlocul mesei. M.V., după ce a fost numit gunoi, a sărit în picioare de la locul său și s-a deplasat într-o poziție vis-a-vis de victimă, peste masă, încercând să îl prindă, respectiv să îl lovească. Întrucât lângă victimă se afla martorul, potrivit propriei declarații cel mai lucid dintre cei prezenți, acesta din urmă a încercat să îl tragă înapoi pe M.V., ca acesta să nu ajungă la victimă. Într-o primă fază, M.V. a reușit să scape din strânsoare, și a întins mâinile spre victimă ocazie cu care – cel mai probabil a lovit-o scurt pe aceasta în zona abdomenului cu un cuțit aflat pe masă, după declarația martorulu, aproximativ în dreptul victimei, cuțit folosit la tăierea pâinii, cu lamă lungă.

Concluziile preliminare medico-legale au arătat că victima prezenta o leziune traumatică (plagă înțepată-tăiată abdominală penetrantă cu leziune de ileon, hemoperitoneu și peritonită stercorală) ce s-a putut produce prin lovire cu un corp înțepător-tăietor (posibil cuțit), ce necesită spre vindecare 45-50 de zile îngrijire medicală, în condițiile unei evoluții favorabile, a pus în primejdie viața victimei și poate data din 17.02.2023.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea