Rămâi conectat

Ştirea zilei

TENTATIVĂ de OMOR în Alba: Agresorul care ar fi înjunghiat un bărbat pe fondul consumului de alcool, trimis în judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

TENTATIVĂ de OMOR în Alba: Agresorul care ar fi înjunghiat un bărbat pe fondul consumului de alcool, trimis în judecată

Un bărbat (V. M.) a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru tentativă de omor. Bărbatul este acuzat că a atacat cu un cuțit un alt bărbat de 56 de ani, din comuna Șibot și i-a pus viața în pericol.

Agresorul a fost reținut, iar în 23 februarie, judecătorii instanței din Alba Iulia au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, la data de 21 februarie, procurorul criminalist a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului M. V. pentru comiterea infracţiunii de omor în forma tentativei.

În sarcina acestuia s-a reținut că la data de 17 februarie, pe fondul consumului de alcool, în cadrul unui conflict spontan cu victima, i-a aplicat acesteia o lovitură în zona abdominală, provocându-i o leziune traumatică de tip plagă înțepată-tăiată penetrantă, care, conform concluziilor preliminare medico-legale formulate în cauză, au pus în primejdie viața victimei.

Dosarul a fost instrumentat cu rapiditate, iar în 14 martie 2023 a fost înregistrat la Tribunalul Alba. Miercuri, instanța de judecată va lua în discuție și prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei
de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea