Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Tentativă de omor în Alba: „A luat o bâtă și îl omoară pe băiat”. Cum au încercat 3 bărbați să scape de justiție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tentativă de omor în Alba: „A luat o bâtă și îl omoară pe băiat”. Cum au încercat 3 bărbați să scape de justiție

Trei bărbați acuzați de tentativă de omor au fost trimiși în judecată de magistrații Tribunalului Alba. Fapta a avut loc în 14 septembrie 2022, în satul Găbud, județul Alba, în zona bălții de pescuit de pe teritoriul localității.

Potrivit rechizitoriului, cei trei au mobilizat victima, un alt bărbat care se afla la pescuit, și au agresat-o prin aplicarea în mod repetat de lovituri cu o bâtă în zona capului, „cu suficientă intensitate cât să producă fracturarea antebrațului stâng, ridicat cu scopul protecției capului victimei”.

Persoana agresată a suferit leziuni la cap și la nivelul mâinilor, a căror gravitate a fost evaluată la 40-45 de zile de îngrijiri medicale. Inițial, cei trei (C. K., cu antecedente penale, Ș. N. și Ș. O.), cu domiciliul în Luduș, județul Mureș, au fost cercetați pentru lovire și alte violențe. Ulterior, după ce medicul legist a constatat că viața victimei a fost pusă în pericol, a fost schimbată încadarea juridică, în tentativă de omor, iar dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Cei trei inculpați au încercat să obțină, pe parcursul analizei dosarului în camera preliminară, restituirea cauzei la Parchet, invocând administrarea nelegală a unor probe, precum și faptul că perosana agresată și-a retras plângerea. Retragerea plângerii preralabile a victimei s-a produs în 20 septembrie 2022, dar schimbarea încadrării juridice în tentativă de omor a anulat această probă favorabilă inculpaților. Dacă se păstra infracțiunea de lovire sau alte violențe, cei trei ar fi scăpat de răspunderea penală.

Contestații formulate de inculpați

Unul dintre aceștia este administrator de firmă și a susținut, prin apărător, că ”nu a fost informat în niciun fel cu privire la existența unei activităţi de urmărire penală împotriva sa, precum şi de efectuarea de acte de urmărire penală, în sensul administrării probei cu martori, astfel încât sa îşi poată exercita dreptul procesual de apărare prevăzut de lege”. A contestat faptul că declaraţiile a doi martori „au fost administrate în cauză înainte să dobândească calitatea procesuală de suspect”. Agresiunea ar fi fost determinată de faptul că unul dintre cei trei inculpați revendica balta de pescuit și era nemulțumit de faptul că existau persoane care pescuiau.

Un martor, care se afla și el la pescuit, a declarat că a văzut venind o dubă albă, din care au coborât în viteză două persoane necunoscute, care l-a întrebat ce face acolo.

„Martorul s-a speriat, a fugit, nu înainte să fie lovit cu pumnul în cap de unul dintre ei, iar alți colegi erau în apropiere de containerele de cazare și se uitau. În timp ce fugea, martorul a văzut o altă mașină tip jeep, condusă de (…), care are o pescărie în vecinătatea locului respectiv, din care a coborât o persoană care a luat o bâtă din spatele mașinii, lungă de cca 1 metru, neprelucrată, din salcâm, cu care a pornit în fugă spre victima care între timp abandonase pescuitul. Speriat martorul a ajuns la locul de cazare spunându-le colegilor că «a luat o bâtă și îl omoară pe băiat», cu referire la victimă. Speriat, s-a băgat în containerul de cazare, fără să mai vadă ce se întâmplă”, a declarat martorul, potrivit încheierii pronunțate de judecătorul de cameră preliminară.

Atât magistratul de la Tribunalul Alba, când și cel de la Curtea de Apel, a respins toate motivele formulate de cei trei, aflați sub control judiciar, și a dispus începerea judecății cauzei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea