Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tentativă de fraudă printre utilizatorii Netflix: Ce trebuie să faceți pentru a nu fi înșelați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tentativă de fraudă printre utilizatorii Netflix: Ce trebuie să faceți pentru a nu fi înșelați

Românii sunt vizați de noi tentative de phishing, prin mesaje transmise prin e-mail sau SMS, în care se solicită actualizarea informaţiilor de client Netflix. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) afirmă că în spatele iniţiativei sunt infractori cibernetici care vor să fure datele de autentificare, anunță news.ro.

”Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care eşti notificat că trebuie să-ţi ‘actualizezi informaţiile de client’? Ai grijă! În spatele iniţiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ţi fure datele de autentificare. Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută”, arată reprezentanţii DNSC.

Ei recomandă ca oamenii să verifice mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acţiune potenţial dăunătoare pentru dispozitive sau date, şi să evite accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute şi să scaneze cu o soluţie de securitate.

”Atunci când activezi online, asigură-te că eşti pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecţionarea către pagini de autentificare din link-uri primite online”, adaugă specialiştii.ț

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea