„Templierii” Breivik şi Columbeanu

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Anders Behring Breivik este un norvegian în vârstă de 32 de ani, care a fost arestat recent, după ce a ucis 69 de persoane în cel mai important atac armat comis vreodată pe timp de pace. Da’ staţi să vedeţi, că el nu consideră că se află pe timp de pace, fiindcă se prezintă ca un „cruciat”, un „cavaler templier” care vrea să declanşeze un război împotriva islamului şi multiculturalismului în Europa. Mai ştii? Nu ar fi nici primul, nici ultimul care o ia pe arătură şi se crede în misiune divină, după ce primeşte mantie şi pinteni… Că este sau ba templier „cu diplomă”, nu contează. Important e că se declară, iată, „coleg de confrerie” templieră cu… Irinel Columbeanu. Şi cu alţii, de-ai noştri, mai de pe-aici, de pe-aproape, de la Alba Iulia. Da, dragilor, nu vă miraţi, că Irinel a fost făcut taman aci la Alba Iulia, în Catedrala Romano – Catolică, templier cu acte în regulă (în schimbul unei cotizaţii generoase, bineînţeles). Şi după ce şi-a făcut săracu’ Irinel mantia dintr-o batistă şi pintenii din două ace de gămălie, cred că s-a simţit tot atât de înalt cât Ghiţă Mureşan. Asta, desigur, abia după ce l-a bătut Marele Maestru cu sabia-n cap, conform ritualului. (Nu spui cine-i acest MM, persoană importantă, căreia încă îi mai port o urmă de amiciţie din alte vremuri, când eram colegi…).
În principiu, mascarada asta cavalerească nu ar avea nimic dăunător, dacă onor „cavalirii” s-ar limita la ritualurile lor ţanţoşe. Problema e că ei s-au „jumelat” cu tot felul de structuri similare de prin străinătăţi, unde cavalerii ăştia au tradiţie, nu ca la Alba Iulia, că aici n-a auzit nici mafalda istoricilor şi arheologilor de ei. Accesul în rândurile lor, bineînţeles, depinde de o cotizaţie frumuşică şi, prin urmare, ei cresc în avere, în putere şi în influenţă. Cresc în osânză, rătăcind astfel departe de calea adevăraţilor templieri, care erau, de fapt, nişte călugări-luptători, ce depuneau, la primire în sânul Ordinului, jurăminte de credinţă, supunere, castitate şi sărăcie… Cât de credincios, de supus, de cast şi de sărac e Irinel (şi alţi astfel de „cavaliri”), ştie toată lumea. Mişto! (Vorba lui Iri) Nu am auzit despre ei să fi făcut vreun act umanitar, să fi ajutat un handicapat, un şomer, un pensionar bolnav, aici în judeţul Alba. În schimb, am aflat că au condiţionat Filantropia Ortodoxă la modul ăsta: „Vă oferim ceva sprijin material, da’ vă mutaţi contul la banca pe care o agreăm noi…” Probabil cine duce băncii aceleia un client de talia Filantropiei câştigă mult mai mult decât amărâtul de ajutor pe care l-ar da prin asociaţie, săracilor. Mai aud că se amestecă şi influenţează decizii administrative şi politice chiar, iar asta nu mai e „kusher” deloc. Ca să nu mai spun de faptul că au ajuns să stăpânească tot felul de edificii cu valoare de patrimoniu. Inclusiv la Alba Iulia, unde deţin cam o treime din Cetate, pe 49 de ani, cu o chirie de… 800 de euro pe lună!
Conchid, în aceste condiţii, că în spatele ţircusului ăstuia cu defilări de prapuri, mantii, zale şi pinteni, se află apetenţa dintotdeauna a neamurilor proaste recent îmbogăţite, a neoburgheziei noastre care, ca şi cea franceză cândva, oricâţi bani ar avea, tot frustrată este că nu are şi… sânge albastru! Deocamdată e vorba doar de o mare mizerie, dar aceasta poate deveni un mare pericol, dacă influenţa „pintenaţilor” va creşte în continuare şi se va insinua până la nivelurile de vârf!
Ioan HĂNŢULESCU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

5 Comentarii

HH 16 septembrie 2011 at 22:41

CRED CA DEJA AU AJUNS LA VARF DE VREME CE ACAPEREAZA PE ZI CE TRECE TOT MAI MULT DIN CETATE , AU TELEVIZIUNE,IAU CELE MAI RADICALE DECIZII IN ” AMENAJAREA ” ORASULUI, IMPREUNA CU NISTE JAVRE PORTOCALII , FARA IDEOLOGIE SI FARA SCRUPULE LA FEL DE PINTENATE !

vigilante 16 septembrie 2011 at 23:28

Cunoastem cateva „personalitati” locale intrate si ele in ordinul masonilor (desi nu cred ca stiu cu adevara ce inseamna) ca musca in …treaba calului. Virinel e e o personaliatate care trebuie sustinut si promovata..pai daca aduce maria sa toate c..ele cluberite din cluburile unde rataceste tanarul pezevenghi (ca sa nu mai vb de fosta nevasta si cumnata ca alea dau clasa) cresc veniturile la nivel de municipiu spectaculos..cu o conditie: sa gasim si o forma de impozitare..nu va ganditi la impozitare in natura pofticiosilor de la finante. As fi curios cum se mai dau la finante salarii pe criterii…de performanta..

icsulescu 17 septembrie 2011 at 0:07

Oare ce-ar zice Hugues de Payen si Jaques de Molay daca l-ar vedea pe Columbeanu imbracat in straiele “Ordinului Cavalerilor Saraci ai lui Hristos si al Templului lui Solomon”… Columbeanu-Templier?!! Mon Dieu!
Dar as mai vrea sa-l vad – tot pe onorabilul acum Cavaler Templier Columbeanu – singur, cu o sabie in mana, in fata unui “necredincios” dezlantuit!
Nu stiu daca asta ar fi de ras sau de plans!
Aveti mare dreptate, d-le Hantulescu, in tot articolul asta-aveti mare dreptate!
DAR, nu uitati ca si Templierii erau la vremea lor, mari experti in finante…
Intrebarea care ar mai fi de pus este: pana la urma, Filantropia si-a mutat contul?

trident 19 septembrie 2011 at 9:10

Ioane ai dreptate. Cu ce te-au suparat? Nu ai voi in templul lor?
Ceva ciolan cu fasole ? Sti bine ca leai slujit cu credinta cand ec.duduia.
Tot materialul e FB, dar ce rezolvam cnd ei inte ei mananca o pun si-opun.
Dumnezeul lor??? cred ei ca e altul decat al tau al meu . Ei nu mor nu se inbolnavesc.
La ei curge laptele si mierea ear fericirea e la ea acasa.
Un templier se naste nu se face pentru cunoscatori.

hantulescu 22 septembrie 2011 at 13:19

„Tridentule”, eu nu am nevoie de templul lor, ca templul meu e mult mai mare, atata timp cat e D-zeu deasupra mea! Cat priveste ciolanul si trimiterile tale… ma lasa indiferent. Nu i-am slujit niciodata, asa cum insinuezi. Si afla ca rezolvam ceva, daca avem atitudine, nu insinuari murdare ca ale tale…

Comentariile sunt oprite