Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Temperaturi de primăvară și ghiocei înfloriți în luna februarie în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vestitorii primăverii au înflorit la sfârșitul lui ianuarie în Alba Iulia, rezistând gerului năprasnic de la mijlocul lunii. Meteorologii anunță vreme de primăvară în perioada 1-14 februarie în județul Alba.

ghiocei03În Transilvania, luna februarie va debuta cu o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, mai ales în zilele de 2 și 3 februarie, când mediile temperaturilor maxime vor atinge 11 — 12 grade.

În perioada 4 — 5 februarie, valorile termice vor scădea accentuat și vor ajunge la medii apropiate de normele perioadei, de aproximativ 4 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi din nou, astfel încât, la finalul primei săptămâni de prognoză, se vor înregistra medii ale temperaturilor diurne de aproximativ 10 grade.

Pe parcursul următoarei săptămâni, deși vor marca o scădere ușoară și treptată, maximele termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile minime vor avea valori medii de până la două grade Celsius, în primele nopți, iar în restul intervalului vor fi, în general, negative, până la—6 grade, pe 6 și 7 februarie, scrie Agerpres.

În zilele de 1 și 3 februarie vor fi precipitații slabe, predominant ploi, iar pe 4 februarie acestea vor fi moderate cantitativ și mai ales sub formă de ninsoare. Începând cu data de 9 februarie va crește, din nou, probabilitatea pentru apariția precipitațiilor slabe, îndeosebi sub formă de ploaie. (V.N.)

[nggallery id=1570]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea