“Telekom” cu ghinion pentru mii de români din Apuseni! “Experiențe Împreună” până la moarte!
La omul sărac nici boii nu-i trag! Este zicala românească ce se potrivește cel mai bine situației îngrijorătoare în care s-au trezit câteva mii de localnici din zona munților Apuseni, după ce Romtelecom şi Cosmote România au devenit în luna septembrie a.c. Telekom Romania.
Sau mai precis, după ce în ultimele două săptămâni aceștia au fost notificați de cea mai mare companie de telecomunicații din Europa că vor rămâne, începând cu 1 ianuarie 2015, fără servicile de telefonie fixă și internet.
Este vorba despre decizia Telekom de a renunţa la frecvenţa CDMA, sistemul de telefonie prin unde radio care există în aceaste zone de circa 13 ani şi care pentru miile de localnici reprezintă singura variantă de comunicare rapidă cu restul lumii, în condiţiile în care în acele zone nu există reţea GSM.
Cu alte cuvinte, în prag de iarnă, cei care au ghinionul să trăiască în comunele din zona Munţilor Trascău, cum ar fi Întregalde, Ponor, Mogoş, Rîmeţ, dar şi zone din Ceru Băcăinţi, Almaşu Mare sau cătune de pe valea Arieşului, nu vor mai putea din 1 ianuarie 2015 nici măcar să apeleze serviciul 112, în caz de urgențe medicale sau de altă natură, incendii, violuri, crime etc.
Pentru că în capitalism, companiile trebuie să facă profit, iar aceste zone cu relativ puțini clienți costă compania Telekom mai mult decât produc.
Cu privire la această stare de fapt, Adrian Florea, viceprimarul comunei Întregalde din județul Alba a declarat pentru ziarul Unirea că situația este tensionată în comună, după ce clenții Telekom au primit notificările respective. Acesta susține că oamenii sunt îngrijorați că vor rămâne total izolați de restul lumii, că nu vor mai putea să își anunțe copii, rudele în caz de vreo problemă și cu atât mai mult, riscă să moară cu zile în caz de vreo urgență medicală
„Oamenii sunt îngrijorați! Mai ales că urmează să vină zăpezile, iar unii locuiesc în cătune unde accesul devine destul de greu în această perioadă. Doamne ferește de vreo urgență de orice fel! Și eu am primit notificare de la Telekom! În condițiile în care aici nu funcționează nicio altă rețea de telefonie mobilă sau fixă, vom rămâne compelt izolați. Este o problemă foarte serioasă! Trăim în secolul vitezei și să nu avem posibilitatea să folosim un banal telefon.
Domnul primar a făcut deja demersuri la Alba și la București pentru ca să se găsească o soluție! Nu am primit însă, până acum niciun răspuns”, a declarat pentru ziarul Unirea viceprimarul comunei Întregalde.
Reprezentanții ISU Alba au confirmat de asemenea că o astfel de situație prezintă riscuri serioase. În condițiile în care în acele zone nu o să mai funcționeze frecvenţa CDMA și nicio altă frecvență GSM, localnicii se vor afla în imposibilitatea de a apela serviciul de urgență 112.
Este o problemă asupra căreia, la nevoie, va trebui să se aplece și președintele ales Klaus Iohannis, având în vedere gravitatea situației și urgența cu care trebuie găsită o soluție. Capitalism, capitalism dar statul trebuie să le asigure tuturor acces la serviciile de bază – măcar posibilitatea unui apel la 112.
Dacă nu se reevaluează decizia, sloganul Telekom Romania “Experiențe Împreună” se va modifica în zonele din Apuseni, din 1 ianuarie 2015, în “Experiențe Împreună până la moarte!”
Telekom Romania are peste 10 milioane de clienţi, afaceri de peste un miliard de euro şi 9.000 de angajaţi. România contribuie semnificativ la performanța Grupului Deutsche Telekom în Europa. Ţara noastră este a treia ca mărime după Germania şi Polonia în grupul Deutsche Telekom. Altfel, România este numărul unu în grupul german în ceea ce priveşte numărul de abonaţi la serviciile de televiziune, numărul doi pe internet şi numărul trei pe segmentul de telefonie mobilă.
foto: comuna Intregalde
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie Procedurile birocratice legate de recepția lucrărilor la drumul județean DJ 107 I, cunoscut sub numele de „Transapuseana” au fost soluționate, urmând ca recepția oficială să fie făcută în data de 25 noiembrie 2024, potrivit declarațiilor vicepreședintelui […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 2 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Actualitateacum o zi
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a