Rămâi conectat

Ştirea zilei

“Telekom” cu ghinion pentru mii de români din Apuseni! “Experiențe Împreună” până la moarte!

Publicat

în

La omul sărac nici boii nu-i trag! Este zicala românească ce se potrivește cel mai bine situației îngrijorătoare în care s-au trezit câteva mii de localnici din zona munților Apuseni, după ce Romtelecom şi Cosmote România au devenit în luna septembrie a.c. Telekom Romania.

intregaldeSau mai precis, după ce în ultimele două săptămâni  aceștia au fost notificați de cea mai mare companie de telecomunicații din Europa că vor rămâne, începând cu 1 ianuarie 2015,  fără servicile de telefonie fixă și internet.

Este vorba despre decizia Telekom de a renunţa la frecvenţa CDMA, sistemul de telefonie prin unde radio care există în aceaste zone de circa 13 ani şi care pentru miile de localnici reprezintă singura variantă de comunicare rapidă cu restul lumii, în condiţiile în care în acele zone nu există reţea GSM.

Electrica Furnizare Discount

Cu alte cuvinte, în prag de iarnă, cei care au ghinionul să trăiască în comunele din zona Munţilor Trascău, cum ar fi Întregalde, Ponor, Mogoş, Rîmeţ, dar şi zone din Ceru Băcăinţi, Almaşu Mare sau cătune de pe valea Arieşului, nu vor mai putea din 1 ianuarie 2015 nici măcar să apeleze serviciul 112, în caz de urgențe medicale sau de altă natură, incendii, violuri, crime etc.

Pentru că în capitalism, companiile trebuie să facă profit, iar aceste zone cu relativ puțini clienți costă compania Telekom mai mult decât produc.

Cu privire la această stare de fapt, Adrian Florea, viceprimarul comunei Întregalde din județul Alba a declarat pentru ziarul Unirea că situația este tensionată în comună, după ce clenții Telekom au primit notificările respective. Acesta susține că oamenii sunt îngrijorați că vor rămâne total izolați de restul lumii, că nu vor mai putea să își anunțe copii, rudele în caz de vreo problemă și cu atât mai mult, riscă să moară cu zile în caz de vreo urgență medicală

„Oamenii sunt îngrijorați! Mai ales că urmează să vină zăpezile, iar unii locuiesc în cătune unde accesul devine destul de greu în această perioadă. Doamne ferește de vreo urgență de orice fel! Și eu am primit notificare de la Telekom! În condițiile în care aici nu funcționează nicio altă rețea de telefonie mobilă sau fixă, vom rămâne compelt izolați. Este o problemă foarte serioasă! Trăim în secolul vitezei și să nu avem posibilitatea să folosim un banal telefon.

Domnul primar a făcut deja demersuri la Alba și la București pentru ca să se găsească o soluție! Nu am primit însă, până acum niciun răspuns”, a declarat pentru ziarul Unirea viceprimarul comunei Întregalde.

Reprezentanții ISU Alba au confirmat de asemenea că o astfel de situație prezintă riscuri serioase. În condițiile în care în acele zone nu o să mai funcționeze  frecvenţa CDMA și nicio altă frecvență GSM, localnicii se vor afla în imposibilitatea de a apela serviciul de urgență 112.

Este o problemă asupra căreia, la nevoie,  va trebui să se aplece și președintele ales Klaus Iohannis, având în vedere gravitatea situației și urgența cu care trebuie găsită o soluție. Capitalism, capitalism dar statul trebuie să le asigure tuturor acces la serviciile de bază – măcar posibilitatea unui apel la 112.

Dacă nu se reevaluează decizia, sloganul Telekom Romania “Experiențe Împreună” se va modifica în zonele din Apuseni, din 1 ianuarie 2015, în “Experiențe Împreună până la moarte!”

Telekom Romania are peste 10 milioane de clienţi, afaceri de peste un miliard de euro şi 9.000 de angajaţi. România contribuie semnificativ la performanța Grupului Deutsche Telekom în Europa. Ţara noastră este a treia ca mărime după Germania şi Polonia în grupul Deutsche Telekom.  Altfel, România este numărul unu în grupul german în ceea ce priveşte numărul de abonaţi la serviciile de televiziune, numărul doi pe internet şi numărul trei pe segmentul de telefonie mobilă.

foto: comuna Intregalde

Publicitate

Ştirea zilei

Medic pensionar din Cugir, despre un posibil CONFLICT armat la granițele noastre: „Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară”

Publicat

în

Medic pensionar din Cugir, despre un posibil CONFLICT armat la granițele noastre: „Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară”

Într-un timp în care dialogul și diplomația par să fie uitate și înlocuite cu forța militară, la fel ca și acum un secol, de către marile puteri ale lumii noastre, un medic pensionar din Cugir trage un semnal de alarmă în ceea ce privește un eventual conflict armat, purtat cu arsenalul din prezent.

„Urmărind emisiunile tv, presa și postările din rețelele sociale legate de actuala criză ucrainiană, am rămas surprins de ușurința acceptării unui conflict armat între superputeri de către majoritatea comentatorilor pro sau contra uneia dintre puteri.

În realitate cei mai mulți nu au habar ce înseamnă un conflict armat adevărat. Ei au impresia că, un conflict armat va fi unul asemănător cu cel prezentat în filmele de acțiune în care “binele” o să învingă, ei fiind practic neafectați și doar simpli spectatori. Se vor trezii ca dintr-un vis urât atunci când le vor fi distruse bunurile personale, când se vor trezi în postura de refugiați, când le vor fi rănite sau ucise persoanele dragi sau când vor fi ei însuși victime pe front.

Electrica Furnizare Discount

Mă îngrijorez când aud cu câtă ușurință se discută de lovituri precise cu rachete sau lovituri nucleare. Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară (temperatură în focarul exploziei peste 300.000 grade C, undă de șoc distructivă pe o rază de mulți km, radiații radioactive, “iarnă nucleară” după explozia mai multor bombe etc.) și ce consecințe va avea pe termen lung.

Sunt ferm convins că, singura soluție rațională este continuoarea dialogului șI eforturile ambelor părțI pentru evitarea cu orice preț a unui conflict armat!

Dumnezeu să ne ajute!”, a fost mesajul medicului Karlheinz Ludwig, din Cugir.

Potențiala invazie a Ucrainei de către trupele rusești comasate la graniță este un scenariu tot mai discutat de analiștii politici și militari în ultimele săptămâni. Știrile externe se succed cu rapiditate și expun diverse ipoteze.

Recent, Marea Britanie acuza Rusia că vrea să răstoarne guvernul de la Kiev pentru a instala o conducere pro-rusă, ca parte a planului de a invada țara. În ultimele săptămâni, oficialii americani și NATO au declarat în repetate rânduri că se așteaptă și se pregătesc pentru un atac.

La Kiev, ucrainenii sunt îngrijorați pentru soarta țării lor, dar se declară pregătiți să meargă la luptă dacă li se va cere. Totuși, majoritatea populației speră că scenariul cel mai sumbru nu va deveni realitate.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Virgil Popescu, ministrul Energiei, REINFECTAT cu COVID-19: „De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid”

Publicat

în

Virgil Popescu, ministrul Energiei, REINFECTAT cu COVID-19: „De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid”

În cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie, Virgil Popescu, ministrul Energiei a anunțat faptul că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și s-a izolat la domiciliu.

„De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid. Rezultatul a fost pozitiv. În urmă cu câteva minute am primit și rezultatele la testul RT-PCR, care a confirmat că sunt infectat cu COVID – 19”, a anunțat Popescu pe Facebook.

Electrica Furnizare Discount

„Am o formă ușoară, sunt izolat la domiciliu și iau tratamentul prescris de medici. Am făcut mai multe teste în ultima perioadă, ieri am avut test negativ”, a precizat el.

„Vă doresc tuturor multă sănătate, aveți grijă de voi și de cei dragi. Păstrați regulile de distanțare socială, purtați masca și protejați-vă. Da, recomand în continuarea vaccinarea, pentru că sunt încrezător că vom reuși să scăpăm de acest virus, care ne tot dă viețile peste cap”, a mai scris Popescu.

Ministrul a participat marți, la ședința de Guvern, iar apoi la conferința de presă unde a prezentat ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea drumului național DN14B și a podurilor de la Teiuș și Crăciunel: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Modernizarea drumului național DN14B și a podurilor de la Teiuș și Crăciunel: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Drumul naţional DN 14, între Teiuş și Blaj, lungime estimate de aproximativ 23,7 km, este subdimensionat ca lăţime şi se află într-un proces de degradare care impune reabilitarea și modernizare lui astfel încât să asigure condiţii optime de exploatare în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere.

Proiectul „Modernizare DN 14 B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)” este un obiectiv de investiții în lista proiectelor localizate pe rețeaua secundară – drumuri de conectivitate și transregio – punctul 3. Blaj- Teiuș-A10 (profil 1+1).

Electrica Furnizare Discount

Acest drum face parte din rețeaua rutieră secundară, rețea care are
rolul de a conecta reședințele de județ la rețeaua primară într-o manieră rapidă și sigură, pentru populație și mediul de afaceri. Rețeaua rutieră secundară funcționează ca sursă care alimentează rețeaua rutieră rapidă, crescând astfel atracvitatea invesțiilor.

Pentru realizarea invesțiilor în infrastructura de transport, este general acceptat faptul că acestea trebuie ghidate după o strategie de dezvoltare a sectorului. Planul Invesțional al Ministerului Transporturilor dezvoltă o strategie a asigurării finanțării necesare pe cei 10 ani de implementare plecând de la corelarea principalelor surse de finanțare disponibile României: PNRR, POT, CEF 2.0 și bugetul național.

Asfel pentru a se realiza acest obiectiv de investiții este necesară încheierea unui Parteneriat avut în vedere este unul de interes regional și urmărește stabilirea drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente pregătirii proiectului “Elaborare Studiu de Fezabilitate, PAC si elaborare Proiect Tehnic pentru „Modernizare DN 14 B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)”.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare