„Telefonul Copilului” – Asociația a primit statut de utilitate publică, prin decizia Guvernului
Asociația „Telefonul Copilului” a primit statut de utilitate publică, prin decizia Guvernului. Până la sfârşitul anului trecut, la Telefonul Copilului s-au înregistrat 2,3 milioane de apeluri de la copii singuri, trişti, abuzaţi sau marginalizaţi: „Se recunoaşte, astfel, necesitatea existenţei noastre”, spun reprezentanţii asociaţiei.
Sute de copii sună zilnic la Telefonul Copilului. Au nevoie să fie ascultaţi, cer sfaturi legate de cum ar putea împiedica divorţul părinţilor sau mărturisesc abuzurile la care sunt supuşi.
În şase ani, de când răspunde la Telefonul Copilului, Andreea a ascultat nenumărate mărturisiri dureroase. Ultima, povestea unui adolescent pe care niciunul dintre părinţi nu-l mai dorea.
În 17 ani, de când funcţionează Telefonul Copilului, la numărul 116.111 s-au înregistrat 2,3 milioane de apeluri de la părinţi şi copii. În peste 75.000 de situaţii a fost necesară intervenţia autorităţilor.
În ultima şedinţă de Guvern asociaţia a fost declarată ca fiind de utilitate publică.
Cei mai mulţi copii care sună la Telefonul Copilului vorbesc despre abuzuri fizice, emoţionale, exploatare prin muncă, trafic de minori sau bullying.
În cazul părinţilor, aceştia cer des consiliere juridică şi psihologică.
Însă, multe dintre abuzurile la care sunt supuşi copiii rămân neraportate.
Spre exemplu, recent, într-un sat din judeţul Gorj, pentru câteva felii de salam, un băiat a fost bătut crunt de tatăl său. I-a rupt o mână şi i-a spart nasul. Totul s-a aflat după ce, nemaisuportând durerile, copilul a ajuns la spital.
Activitatea Asociaţiei „Telefonul Copilului” e finanţată doar din donaţii, statul nu a dat niciun leu până acum pentru acest proiect.
Acum, având acest statut de utilitate publică, reprezentanţii asociaţiei spun că vor face demersuri pentru a cere şi sprijin financiar.
Sursa: stiritvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii