Rămâi conectat

Actualitate

Te VACCINEZI și câștigi! Loterie specială cu fond de premiere de 15 milioane de lei pentru românii care s-au vaccinat

Publicat

în

Românii vaccinați vor primi bani de la stat. Mai întâi sub formă de voucher de 100 de lei, apoi în urmă unei loterii organizată de Ministerul Economiei. Prima extragere la loteria vaccinării va fi în luna octombrie.

Ministerul Sănătății a pus, luni, în transparență proiectul de ordonanță de urgență privind acordarea a 350.000 de tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru cei care se vor vaccina cu schema completă (două doze de vaccin Pfizer, Moderna și AstraZeneca sau o doză de vaccin Johnson&Johnson.

De asemenea, proiectul de act normativ prevede organizarea unei loterii cu o singură tragere în acest an, în luna octombrie, cu un fond de premiere în valoare de 15 milioane de lei.

Electrica Furnizare Discount

După articolul 21¹ se introduc două noi articole, art. 21² și 21³, cu următorul cuprins:
Art.21²
(1), Persoanele care se vaccinează cu schema completă de vaccinare, după data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă, care au caracteristicile fizice și valorile prevăzute de Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Cheltuielile aderente drepturilor prevăzute la alin. 1 se suportă din bugetul Ministerului Sănătății de la titlul 20.

Ordonanța de urgență prevede organizarea unei loterii pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar criteriile de eligibilitate pentru participarea la tragere se vor stabili prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrul economiei.

Bugetul alocat celor două măsuri de sprijinire a campanie de vaccinare împotriva covid-19 se va ridica la 50 de milioane de lei: 35 de milioane vor fi pentru acordarea a 350.000 tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care vor merge să se vaccineze, iar 15 milioane se vor îndrepta către fondul de organizare a loteriei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă.

În ceea ce privește impactul bugetar, considerăm că măsurile reglementate prin prezentul act normativ implica cheltuieli în valoare de 35.000.000 de lei aferente tichetele de masă, estimate pentru 350.000 persoane vaccinare x 100 de lei valoare tichetelor/persoana vaccinată. Aceste costuri vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății, că urmare a rectificării bugetare.
În ceea ce privește loteria de vaccinare, impactul bugetar este de 15.000.000 de lei, reprezentând fondul total de premiere aferent anului 2021, suportat de la bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, că urmare a rectificării bugetare.

În final, proiectul de ordonanță prevede și utilizarea Certificatului Verde European pe teritoriul României pentru a putea atesta calitatea de vaccinat, testat sau trecut prin boala covid-19.

Publicitate

Actualitate

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Publicat

în

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunţat, vineri seară, că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă. El a subliniat că, după zece zile, va fi făcută o evaluare a situaţiei şi se va face o nouă analiză.

„S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară, întrebat de ce s-a ales vacanţă pentru toţi elevii şi nu cursuri online, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a adăugat că nu poate garanta că elevii vor reveni la şcoală fizic, după cele două săptămâni de vacanţă.

Electrica Furnizare Discount

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor impuse de luni.

Toţi elevii vor intra, începând de luni, în vacanţă pentru 14 zile, ordinul fiind deja semnat de ministrul Educaţiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Publicat

în

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Secretarul de stat Raed Arafat le recomandă românilor să stea acasă. Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România, în următoarele 30 de zile, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Întrebat dacă românii își pot planifica o vacanță în zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Arafat a răspuns: „Dacă îi primesc alte țări. Părerea mea este că cel mai bine acum e să stăm unde am fost”.

„Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”, a spus Arafat.

Electrica Furnizare Discount

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

Publicat

în

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

În cursul zilei de vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune.

În hotărâre se propune „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, începând de lunea viitoare.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

Electrica Furnizare Discount

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante

IMPORTANT: Persoanele vaccinate trebuie și ele să poarte mască de protecție.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare