Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Taxa de primă înmatriculare se întoarce din toamnă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Taxa de primă înmatriculare va fi reintrodusă din toamnă, a anunțat ministrul Mediului, Rovana Plumb, însă cuantumul acesteia va fi mai redus şi se va calcula în funcţie de tipul de emisii al vehiculului.

„Probabil că la începutul lunii septembrie vom veni cu poziţia oficială a Guvernului României în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare. În niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare între maşinile noi şi maşinile second hand, ci pur şi simplu se va lua în calcul efectiv tipul de emisii”, a afirmat ministrul Mediului la un post de televiziune.

Rovana Plumb a declarat că este prematur să înainteze un anume cuantum, pe care noii proprietari de mașini vor trebui să îl plătească la prima înmatriculare, deoarece se lucrează la anumite scenarii privind impactul bugetar al acestei taxe şi corelarea ei efectivă cu veniturile populaţiei şi cu numărul de maşini care intră în ţară într-un an de zile.

Ministrul a subliniat faptul că taxa pe poluare este necesară, deoarece banii sunt folosiţi pentru a finanţa proiectele investiţionale verzi.

Taxa de primă înmatriculare a fost suspendată în luna ianuarie timp de un an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea