Rămâi conectat

Ştirea zilei

Taxă de de promovare turistică, tip ”Mazăre”, instituită din 2018, în Alba Iulia. Turiștii cazați la hotelurile și pensiunile din oraș vor plăti o taxă!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din 2018, turiștii cazați la hotelurile și pensiunile din Alba Iulia, vor plăti o taxă de promovare turistică.

Începând cu anul 2018, în Alba Iulia s-a instituit taxa de promovare turistică. Aceasta se stabilește pentru fiecare zi de ședere într-o unitate de cazare de pe raza municipiului și este o surpriză destul de neplăcută pentru hotelieri, care trebuie să explice de ce încasează bani în plus, dar mai ales pentru clienții acestora, care sunt puși la plată.

De altfel, bănuim că este o surpriză și pentru unii dintre consilierii locali care au aprobat-o ”la pachet” cu celelalte dări stabilite de municipalitate, deoarece nu a fost evidențiată ca noutate în ședința în care proiectul de hotărâre a fost supus la vot.

Câțiva consilieri locali contactați de ziarulunirea.ro au fost luați prin surprindere si au negat ca s-ar fi votat o astfel de taxă!

Aceasta este de 4,70 lei/zi/persoană pentru cei care se cazează la o unitate de 3, 4, 5 stele (margarete), 2,35 lei/zi/persoană pentru cei care se cazează la orice alte tipuri de unități și nu se încasează pentru copiii sub 12 ani.

Potrivit Hotărârii aprobate de Consiliul Local: ”Plătitorii taxei speciale pentru promovare turistică sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare și se încasează de unitățile de cazare odată cu luarea în evidență a persoanelor cazate. Taxa pentru promovare turistică se declară și se plătește la Direcția Venituri a municipiului Alba Iulia, de către unitățile de cazare, până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat această taxă”.

Noua taxă, similară celei impuse de Radu Mazăre pentru stațiuea Mamaia, de pe litoral, sau de un numar foarte mic de orașe-stațiuni din țară, a iscat deja nemulțumiri în rândul cetățenilor care au înnoptat în municipiu deoarece, spun hotelierii, majoritatea celor cazați sunt veniți în delegații/ interes de serviciu sau cursuri de perfecționare, nu pentru a vizita orașul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea