// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Taxă de de promovare turistică, tip ”Mazăre”, instituită din 2018, în Alba Iulia. Turiștii cazați la hotelurile și pensiunile din oraș vor plăti o taxă!

Din 2018, turiștii cazați la hotelurile și pensiunile din Alba Iulia, vor plăti o taxă de promovare turistică.

Începând cu anul 2018, în Alba Iulia s-a instituit taxa de promovare turistică. Aceasta se stabilește pentru fiecare zi de ședere într-o unitate de cazare de pe raza municipiului și este o surpriză destul de neplăcută pentru hotelieri, care trebuie să explice de ce încasează bani în plus, dar mai ales pentru clienții acestora, care sunt puși la plată.

De altfel, bănuim că este o surpriză și pentru unii dintre consilierii locali care au aprobat-o ”la pachet” cu celelalte dări stabilite de municipalitate, deoarece nu a fost evidențiată ca noutate în ședința în care proiectul de hotărâre a fost supus la vot.

Câțiva consilieri locali contactați de ziarulunirea.ro au fost luați prin surprindere si au negat ca s-ar fi votat o astfel de taxă!

Aceasta este de 4,70 lei/zi/persoană pentru cei care se cazează la o unitate de 3, 4, 5 stele (margarete), 2,35 lei/zi/persoană pentru cei care se cazează la orice alte tipuri de unități și nu se încasează pentru copiii sub 12 ani.

Potrivit Hotărârii aprobate de Consiliul Local: ”Plătitorii taxei speciale pentru promovare turistică sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare și se încasează de unitățile de cazare odată cu luarea în evidență a persoanelor cazate. Taxa pentru promovare turistică se declară și se plătește la Direcția Venituri a municipiului Alba Iulia, de către unitățile de cazare, până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat această taxă”.

Noua taxă, similară celei impuse de Radu Mazăre pentru stațiuea Mamaia, de pe litoral, sau de un numar foarte mic de orașe-stațiuni din țară, a iscat deja nemulțumiri în rândul cetățenilor care au înnoptat în municipiu deoarece, spun hotelierii, majoritatea celor cazați sunt veniți în delegații/ interes de serviciu sau cursuri de perfecționare, nu pentru a vizita orașul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Răspunsuri la Taxă de de promovare turistică, tip ”Mazăre”, instituită din 2018, în Alba Iulia. Turiștii cazați la hotelurile și pensiunile din oraș vor plăti o taxă!

 1. Haules Baules 14.01.2018 la 20:13

  Mi se pare foarte corecta decizia. Toate parangheliile de peste an care distreaza SI turistii trebui platite SI de ei, nu doar de locuitorii orasului. Si asa profita destui din judet care vin pentru asemenea momente fara sa sustina cu nimic financiar evenimentele respective.

 2. aca nu puteti abtinet-va sa mai invenati birui pentru cei care platesc. 14.01.2018 la 21:15

  …mereu amprumutam ceva, ceva care credem ca ni se potriveste noua, ceva care ne aduce bani si evident satisfactie, noua si celor din jur. Nu antotdeauna sau niciodata, lucrurile nu stau an acest fel.Mereu punem biruri, din cine mai stie ce, ce iluzie, sau parere al unui slujbas binevoitor si generos ,cu sistemul care-l plateste. Faceti Dumneavoastra, afaceri, bagati mina in buzunarul dumneavoastra si faceti plati.Iar daca nu puteti ancetati cu spolierea , cu birurile. Continuind in acest mod va veni o zi in care sufocati pe cei care produc, o zi fatala si pentru ei si pentru voi desigur,pentru voi care traiti din spolierea lor…

  • LondonGrammar 15.01.2018 la 8:57

   O taxa pe gramatica sau o amenda grasa pentru mutilarea grava a limbii romane ar fi mai mult decat binevenite… Hai, consiliu’, hai ca se poate!

 3. Иоханниc 14.01.2018 la 21:43

  Va fugi si Hava un Madagascar dupa modelul lui Mazare?

 4. Andrei 15.01.2018 la 0:27

  Mi se pare foarte normal avand in vedere ca peste tot in lume este o astfel de taxa. Mult succes primariei Alba Iulia si tuturor antreprenorilor!

 5. gigel 15.01.2018 la 8:45

  Peste tot se plateste o taxa locala. I USA, in China, Europa, peste tot, Si sa fie vorba intre noi, 2-5 lei? In Las Vegas se plateste $10 pe zi.

 6. CIUFU 17.01.2018 la 20:59

  SA PLATEASCA CA DE AIA VIN CA AU BANI, DACA NU AU SA STEA ACASA LA EI.