Rămâi conectat

Ştirea zilei

TAXA AUTO pentru POLUARE ar putea fi reintrodusă. Ministrul Mediului: „Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

TAXA AUTO pe POLUARE ar putea fi reintrodusă. Ministrul Mediului: „Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto”

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, faptul că va începe consultări împreună cu producătorii și dealerii auto despre posibilitatea reintroducerii unei taxe auto pentru poluare.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în ciuda peisajului hibernal, Aktor a reluat lucrările la nodul rutier Teiuș

„Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face greşeala pe care au făcut-o ceilalţi minştri, care au introdus o taxă, s-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente.

Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto, pentru că nu putem să bulversăm piaţa, dar România trebuie să decida, DA sau NU”, a spus ministrul Mediului.

Citește și: VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, deschisă de o lună: GROPI imense în asfalt, la sensul giratoriu de pe centură, la Alba Iulia Sud

„Dacă va exista o nouă taxă, va fi implementată în felul următor. Va fi discutată cu Comisia Europeană şi vom strânge toate know-how-urile (informaţiile) şi toate exemplele pozitive din Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a avea o taxă ilegală. În Europa există trei ţări care nu au nicio intervenţie pe această problemă, restul de 24 au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nicio taxă, sau din grupul de 24 unde se încearcă prin diverse să taxeze poluarea”, a declarat Tanczos Barna.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea