Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în ciuda peisajului hibernal, Aktor a reluat lucrările la nodul rutier Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în ciuda peisajului hibernal, Aktor a reluat lucrările la nodul rutier Teiuș

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, antreprenorul grec Aktor, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, a peisajului hibernal, a reluat lucrările la nodul rutier de la Teiuș, la km 25 și a pasajului peste calea ferată.

În zona pasajului peste calea ferată au fost ridicate și montate 16 grinzi din tablier metalic de către firma Retter, la care s-au montat și majoritatea predalelor. La această supratraversare mai sunt de montat încă 8 grinzi metalice pentru care, în prealabil trebuie finalizate culeele, inclusiv umpluturile.

Nodul rutier Teiuș și în special pasajul peste calea ferată sunt puncte critice ala acestui segment de autostradă, la început de an 2021, Aktor reluând lucrările cu prioritate în această zonă.

Citește și: VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, deschisă de o lună: GROPI imense în asfalt, la sensul giratoriu de pe centură, la Alba Iulia Sud

Deși condițiile meteo nu sunt la fel de bune ca în luna decembrie 2020, în zona nodului rutier Teiuș se lucrează. Se pregătesc betonările pentru elevațiile zidurilor de sprijin a plăcii de suprabetonare a pasajului peste calea ferată și elevațiile culeelor și a umpluturilor de pământ. Lucrările sunt absolut necesare pentru a se putea ridica și monta cât mai repede ultimele grinzi din tablier metalic. Potrivit informațiilor teiusinfo.ro, se dorește predarea acestor structuri până în luna martie, astfel încat să poată fi realizate umpluturile la culee, să fie ridicate și montate toate grinzile pentru a putea fi finalizat în întregime pasajul peste calea ferată.

YouTube video

Astăzi, în zona nodului rutier Teiuș, bucovinenii de la BAXCOM, lucrau atât la elevațiile culeelor, cât și la zidul de sprijin din viitorul nod rutier Teiuș.

În ciuda vremii mai puțin favorabile, a peisajului alb, Aktor s-a mobilizat la începutului anului 2021 mai bine decât în anii precedenți.

Citește și: VIDEO| Cum arată autostrada A10 Sebeș Turda, lotul 2, filmat complet, la finalul anului 2020

Dacă antreprenorul menține mobilizarea din ultimele 4-5 luni ale anului 2020, există șanse reale ca la finalul anului 2021 să se poată circula pe lotul 2 al autostrada A10 Sebeș-Turda


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea