Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ţările cu datorii îşi vor pierde suveranitatea!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Într-o ieşire aspră, ministrul german al finanţelor Wolfgang Schäuble a susţinut sancţionarea ţărilor „problemă” din uniunea monetară, nu cu excluderea lor, ci cu pierderea suveranităţii în favoarea UE. Într-un interviu acordat săptămânalului Stern şi comentat de Deutsche Welle şi RFI, şeful finanţelor germane susţine: „O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate”. Măsura ar fi mai bună şi mai funcţională decât excluderea unor state din zona euro, spune ministrul. „Europa nu are cum să reuşească dacă nu se stabileşte clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro”.
Schäuble pledează pentru adâncirea integrării UE, dar cu reguli mult mai dure. „Integrarea trebuie să continue, iar unui stat care are probleme i se va acorda ajutor, dar: „va trebui să renunţe la o parte a suveranităţii sale naţionale în favoarea Uniunii Europene”. Această măsură este mai eficientă decât dacă anumite ţări cu datorii, membre ale UE, vor fi eliminate din zona euro, explică ministrul german de finanţe. Aşadar, încet, încet Uniunea Europeană trece la reguli tot mai dure pentru membrii săi. Dincolo de faptul că acestea trebuie să existe pentru a putea ţine sub control o economie de o asemenea mărime, după cum se poate observa şi în acest caz – tot cei puternici decid!…(T.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea