Ţările cu datorii îşi vor pierde suveranitatea!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Într-o ieşire aspră, ministrul german al finanţelor Wolfgang Schäuble a susţinut sancţionarea ţărilor „problemă” din uniunea monetară, nu cu excluderea lor, ci cu pierderea suveranităţii în favoarea UE. Într-un interviu acordat săptămânalului Stern şi comentat de Deutsche Welle şi RFI, şeful finanţelor germane susţine: „O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate”. Măsura ar fi mai bună şi mai funcţională decât excluderea unor state din zona euro, spune ministrul. „Europa nu are cum să reuşească dacă nu se stabileşte clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro”.
Schäuble pledează pentru adâncirea integrării UE, dar cu reguli mult mai dure. „Integrarea trebuie să continue, iar unui stat care are probleme i se va acorda ajutor, dar: „va trebui să renunţe la o parte a suveranităţii sale naţionale în favoarea Uniunii Europene”. Această măsură este mai eficientă decât dacă anumite ţări cu datorii, membre ale UE, vor fi eliminate din zona euro, explică ministrul german de finanţe. Aşadar, încet, încet Uniunea Europeană trece la reguli tot mai dure pentru membrii săi. Dincolo de faptul că acestea trebuie să existe pentru a putea ţine sub control o economie de o asemenea mărime, după cum se poate observa şi în acest caz – tot cei puternici decid!…(T.M.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Dorin 1 august 2011 at 8:36

Nicio tara nu a fost obligata sa intre in UE . Nu poti sa faci parte din UE , sa imprumuti bani de la UE si FMI, pe care sa-i toci dupa cum iti dicteaza interesele electorale , si in final sa nu-i mai returnezi , pacalindu-i pe ceilalti cetateni ai UE-contribuabili corecti . Cine vrea in UE ( noua familie ) trebuie sa-si asume si obligatii , nu numai drepturi .Daca un stat nu stie sa se gospodareasca , traind numai din datorii pentru consum , e normal sa cedeze administrarea catre UE , care le-a finantat existenta .Cine ati vrea sa plateasca datoriile acestor state ?

Comentariile sunt oprite