Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tarifele la apă uzată și canalizare, EXPLODEAZĂ în 2023, în Alba Iulia: Prețurile vor fi MAJORATE cu peste 40%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tarifele la apă uzată și canalizare, EXPLODEAZĂ în 2023, în Alba Iulia: Prețurile vor fi MAJORATE cu peste 40%

În cadrul ședinței de luni, 30 ianuarie, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de votat acordarea unui mandat special reprezentantului Municipiului Alba Iulia în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „APA ALBA” în vederea aprobării încheierii Actului adițional nr.6/2023 la Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare.

Potrivit actului adițional, tariful la apă uzată, canalizare și epurare în întreaga arie de operare se va majora cu 40,51% din 2023. Astfel cetățenii vor plăti 6.63 lei/mc, în loc de 4.72 lei cât plăteau în 2022.

Aceasta este o creștere majoră și nu pare a fi o ajustare cu rata inflației, ci o adevărată modificare de preț. Proiectul de HCL este în Alba Iulia, însă majorarea va afecta cetățenii din tot județul.

De asemenea, tariful la apă, în întreaga arie de operare, se va majora cu 8.24%, o creștere mai blândă decât cea la canalizare. Metrul cub de apă va costa astfel 5.06 lei, cu 0.38 lei mai mult ca în 2022.

În ultimii șase ani, majorările anuale nu au depășit 3.75%, în afară de 2022, când la canalizare s-a făcut un „salt” de 13.5%, iar la apă de 7%.

Potrivit actului adițional, strategia de tarifare presupune ajustări tarifare ale prețurilor și tarifelor în fiecare an, cel târziu până la data de 1 ianuarie, atât în termeni reali, cât și cu inflația.

Cu toate acestea suntem de părere că majorarea propusă pentru canalizare este excesivă și depășește rata inflației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea