Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Tarifele de apă potabilă și salubrizare pentru locuitorii din Munții Apuseni ar putea fi reduse la jumătate: Proiect de lege

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Tarifele de apă potabilă și salubrizare pentru locuitorii din Munții Apuseni ar putea fi reduse la jumătate: Proiect de lege

Mai mulţi parlamentari PSD au depus un proiect de lege prin care este acordată reducerea de 50% din taxa sau tariful pentru serviciile publice de salubrizare, apă potabilă furnizate din reţeaua publică, destinate consumului casnic menajer, precum şi a apelor uzate şi pluviale şi persoanelor care locuiesc în localităţile din Munţii Apuseni, nu doar celor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”.

„Diferenţele de tarif pentru serviciile privind livrarea apei potabile se suportă de la bugetul propriu al Consiliului Judeţean Tulcea, în cazul Rezervaţiei Biosferei «Delta Dunării», respectiv de Consiliul Judeţean Alba, Consiliul Judeţean Arad, Consiliul Judeţean Bihor, Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Judeţean Hunedoara, în cazul Munţilor Apuseni”, mai prevede iniţiativa legislativă.

Citește și: Achiziţionarea de microbuze electrice de către CJ Alba pentru elevii din două comune din Apuseni, în impas

„În prezent, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996, doar persoanele care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Rezervaţia Biosferei «Delta Dunării», beneficiază de reduceri de 50% la taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare şi apă potabilă furnizată din reţeaua publică, pentru consumurile casnice menajere.

Persoanele care domiciliază în localităţile din Munţii Apuseni nu beneficiază de aceste reduceri, ceea ce reprezintă o inechitate, iar prezenta lege vine tocmai pentru a o corecta şi pentru a asigura măsuri egale. Acordarea reducerilor de 50% din taxa sau tariful pentru serviciile publice de salubrizare, apă potabilă furnizate din reţeaua publică, destinate consumului casnic menajer, precum şi a apelor uzate şi pluviale, ar putea fi un aspect important care ar putea contribui semnificativ la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale oamenilor din Munţii Apuseni.

Având în vedere cantitatea acestei facilităţi fiscale ar putea avea un impact major asupra bugetului familiilor din aceste zone, permiţându-le să economisească bani şi să îşi aloce resursele către alte necesităţi”, precizează iniţiatorii, în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul a fost depus la Senat, prima cameră sesizată, dar for decizional este Camera Deputaților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețea de canalizare în comuna Lunca Mureșului: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețea de canalizare în comuna Lunca Mureșului: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba Peste 600 de persoane din comuna Lunca Mureșului urmează să beneficieze de rețea de canalizare, în urma proiectului „Extindere și Înființare canalizare, în comuna Lunca Mureșului”. Proiectul așteaptă acordul de mediu din partea APM Alba. Beneficiarul lucrării urmărește îmbunătățirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea