Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Tăriceanu: Sistemul de Apărare primește de două ori mai mult decât Educația, Serviciile, de patru ori mai mult decât Cultura

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a criticat, miercuri, faptul ca se dau mult mai multi bani Apararii si serviciilor secrete, decat Educatiei si Culturii.

„Eu imi imaginam ca azi suntem la cea mai importanta dezbatere politica dintr-un an. Ar fi trebuit sa ne dea o imagine foarte clara a proiectului actualului Guvern pentru Romania.

In proiectul de buget sunt anomalii – sistemul de aparare primeste de doua ori mai mult decat educatia, serviciile – de 4 ori mai mult decat cultura.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Sporeste puterea de control a statului asupra vietii cetatenilor

Asistam ca suntem ascultati de-a valma. Toate aceste intereptari n-au legatura de cele mai multe ori cu siguranta nationala.

Asistam neputinciosi la aceste anomalii”, a spus Tariceanu.

El a criticat faptul ca actualul buget face din Romania o tara de rangul doi, cu forta de munca ieftina ca o tara de lumea a treia.

„Bugetul pe 2016 ne proiecteaza catre o Romanie de rangul doi, furnizoare de forta de munca ieftina, la periferia Europei, aproape ca o tara din lumea a treia.

Mi-as fi dorit sa vad un buget care sa duca la o Romanie prospera. Ni se propune o Romanie de 2 lei, in care romanii pot fi platiti cu 2 lei ca in alte tari.

Cred ca aceasta formula nefericita ne-a pus pe multi pe ganduri ca sunt multi responsabili care nu inteleg care este rolul Romaniei in UE. Nu putem vorbi de o Romnie puternica cu salarii de 2 lei. Daca vreti sa continuam cu o Romanie ca in tarile din lumea a treia, continuati asa. Considerati cel mai serios cresterea salariului minim la 1200, sa nu vina investitotii pentru forta de mucna ieftina.

Actualul buget condamna Romania la stagnare, la un rol minor pe care nu il putem accepta.

Bugetul – mancare cu carne cu varza de Bruxelles”, a mai spus Tariceanu.

Stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Joi, 30 mai 2024 | Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Premierea elevilor olimpici și înființarea de noi secții la Clubului Sportiv Municipal Unirea, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 30 mai 2024 | Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Premierea elevilor olimpici și înființarea de noi secții la Clubului Sportiv Municipal Unirea, pe masa consilierilor locali Consiliul local al municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă ordinară publică, pe data de 30 mai 2024, orele 13.00, care va avea loc la sediul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea