Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Tăriceanu, la un pas de a rămâne fără imunitate. Vot privind urmărirea penală a șefului Senatului

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Comisia Juridică a Senatului a decis miercuri să propună senatorilor ridicarea imunității parlamentare lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul Senatului este acuzat că ar fi luat mită 800.000 de dolari.

„Vom propune plenului Senatului efectuarea urmării penale față de dl Tăriceanu, urmând să se decidă în consecință. Titularul acțiunii este plenul Senatului.”, a spus șeful Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc, la Parlament.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Comisia juridică trebuie să întocmească raportul care va fi transmis plenului Senatului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA. Pâna acum, social-democrații au tot amânat luarea unei decizii în acest caz.

Amintim că pe data de 22 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv pe Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care preşedintele Senatului era acuzat de mărturie mincinoasă. Tăriceanu a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

CCJ a respins recursul DNA şi a menţinut decizia de achitare de la prima instanţă.

DNA declarase apel în dosarul în care Tăriceanu a fost achitat în primă instanţă, cauza fiind înregistrată la ICCJ în noiembrie 2018, de atunci fiind mai multe amânări ale judecării.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea