Rămâi conectat

Actualitate

Târgurile de animale ar putea fi redeschise acolo unde situația epidemiologică permite. Anunțul ministrului Agriculturii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adrian Oroș, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rural, a declarat vineri, la Zlatna, faptul că târgurile de animale vor putea funcționa acolo unde situația epidemiologică permite acest lucru, dar nu a putut da exemplul unui județ în care acestea s-ar putea redeschide.

Prezent la inaugurarea unei hale agroalimentare, ministrul Oros a fost abordat de senatorul PSD de Alba Călin Matieş, cei doi având un schimb de replici pe tema târgurilor de animale.

Ministrul a afirmat că decizia de închidere a tuturor târgurilor de animale a fost luată de Comitetul naţional de combatere a bolilor în anul 2017, atunci când a apărut pesta porcină africană.

„Între timp a apărut şi această pandemie, de COVID – 19, care a restricţionat multă vreme circulaţia şi aglomerarea. (…) Deci, decizia nu a fost niciodată luată la nivelul Ministerului Agriculturii. Decizia este luată de Comitetul local pentru combaterea bolilor. Şi în funcţie de situaţia epidemiologică, fie cea referitoare la evoluţia pestei porcine africane, fie cea referitoare la pandemia COVID – 19, în unele zone nu pot funcţiona târgurile, în alte zone pot funcţiona în anumite condiţii, dar asta stabileşte Comitetul local de combatere a bolilor, care este gestionat şi condus de către prefect”, a declarat Adrian Oros.

Întrebat de un jurnalist dacă poate da exemple de judeţe unde târgurile sunt deschise la acest moment, ministrul a răspuns negativ.

„Nu ştiu să vă dau exemple”, a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

El a repetat că acolo unde situaţia epidemiologică, atât cea legată de evoluţia COVID – 19, cât şi cea legată de evoluţia pestei porcină, o permite, târgurile vor fi sau nu vor fi deschise.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost prezent vineri la inaugurarea unei hale agroalimentare, denumită „mall moţesc”, o investiţie realizată cu fonduri europene şi bani de la bugetul local. Hala se află într-o clădire în care a funcţionat o centrală termică şi care a fost dezafectată în ultimele decenii.

La momentul festiv al tăierii panglicii tricolore, senatorul Călin Matieş i-a spus ministrului să folosească o panglică neagră pentru agricultura românească, reproşându-i că nu ar fi „ţinut cont de ţăranul român anul acesta”.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea