Rămâi conectat

Ştirea zilei

Târgul Lemnarilor din Munţii Apuseni 2018, Ediţia a XXIII-a, la Horea-Mătişeşti, în 18-19 august. PROGRAMUL celor două zile de sărbătoare

Publicat

în

Târgul Lemnarilor din Munţii Apuseni 2018, Ediţia a XXIII-a, la Horea-Mătişeşti, în 18-19 august. PROGRAMUL celor două zile de sărbătoare.

În acest weekend,  18-19 august 2018, la Horea-Mătişeşti, moţii îşi sărbătoresc munca, la Ediţia a XXIII-a a Târgului Lemnarilor din Munţii Apuseni.

Sunt aşteptaţi moţii de pe toate văile Apusenilor, turişti, politicieni şi invitaţi din toată ţara. Iată ce cuprinde PROGRAMUL celor două zile de sărbătoare:

SÂMBĂTĂ, 18 august 2018 – COMUNA HOREA

*ora 14,00 – Primirea invitaţilor la Centrul Cultural HCC din Comuna Horea,

*ora 15,00 – Acordarea Titlurilor de Cetăţeni de Onoare unor personalităţi reprezentative pentru Comuna Horea la Casa Memorială “Horea”- sat Fericet

– Moment evocator – Horea mândru împărat – manifestare dedicată sărbătoririi a 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România.

– Cântece tradiţionale cu Taraful Moţul din Horea

*ora 17,30 – Vizitarea taberei de sculptură de la Dâmbul Iui Gâf

*ora 18,00 – Activităţi sportive şi recreative în aer liber

*ora 20,00 – „O noapte albă la Horea” – petrecere în aer liber

Publicitate

*ora 23,00 – Foc de artificii

DUMINICĂ, 19 august 2018 – SAT MĂTIŞEŞTI

*ora 10,30 – Primirea invitaţilor cu Balmoş moţesc

*ora 11,30 – Desfăşurarea concursului naţional „CEL MAI BUN LEMNAR”, ediţia a XXIII-a

* ora 12,30 – Vizitarea expoziţiilor meşterilor populari şi silvicultorilor

*ora 13,30 – Spectacol aerian oferit de către fiul satului – PILOT TRIF ILARIE

*ora 14,00 – SPECTACOL FOLCLORIC EXTRAORDINAR

IONUŢ MATES, SIMONA COSTIN şi Formaţia artistică „FAVORIŢII ARDEALULUI”, GHIŢĂ CĂLŢUN BRANCU, ALIN NEAG, ALEXANDRA VĂDAN, HAN FELICIA, MATEŞ COSMINA, VALERIA ARNĂUTU, SERGIU VITALIAN VAIDA – VINE VAIDA PE LA VOI, Ansamblul de dansuri populare „ALBÂCEANA” al Căminului Cultural Albac – Instructor Claudia Bumb,  Ansamblul folcloric „VESELIA MOŢULUI” din HOREA – maestru coregraf Sorica Fărcaşiu, „TARAFUL MOŢUL” – un deceniu de existenţă, ANCUŢA MATEI OLAR, MIRELA MĂNESCU, MARIUS CIPRIAN POP, ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEŢULUI ALBA – dirijor Alexandru Pal, MARIA FILIMON, NICOLAE PLUTĂ, FLORICICA MOGA, DORINA NARIŢA, NICOLAE TUHUŢ, CĂTĂLIN HAŞA, Ansamblul de dansuri coordonat de Alexandra şi Flaviu Mîrza

Eveniment prezentat de Simona Mateş

PLIMBĂRI CU HIPO TAXI MOŢESC pe tot parcursul zilei

Publicitate

*ora 19,00 – Horă moţească

Publicitate

Ştirea zilei

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

Publicat

în

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

În perioada 29 – 31 iulie, în intervalul orar 12.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe întreaga rețea rutieră, cu excepția județelor Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Electrica Furnizare Discount

„Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale”, arată comunicatul din partea CNADNR.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Un Cod Galben de inundații valabil în județul Alba miercuri, până la ora 24:00, a fost emis pentru bazinel hidrografic Arieș, bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Electrica Furnizare Discount
COD GALBEN

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Alba și Cluj.

FENOMENELE VIZATE

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

BAZINE AFECTATE

Râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| GRINDINA a făcut ravagii în Municipiul Alba Iulia: Gheața, prezentă în mai multe zone ale orașului

Publicat

în

FOTO VIDEO| GRINDINA a făcut ravagii în Municipiul Alba Iulia: Gheața, prezentă în mai multe zone ale orașului

Codul Galben de furtună care vizează Municipiul Alba Iulia a făcut ravagii în cursul zilei de miercuri, 28 iulie, în mai multe zone ale orașului.

Electrica Furnizare Discount

Așa cum se poate observa și în imagini, ploaia cu gheață a fost relativ măruntă, dar efectele sale au fost foarte vizibile.

Reamintim că în județul Alba a fost emisă o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină până joi, 29 iunie, la ora 02.00.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea