Rămâi conectat

Ştirea zilei

Târgul Apulum Agraria 20 – cu adevărat o ediţie jubiliară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul acesta una dintre cele mai vechi şi mai importante manifestări expoziţionale cu profil economic din judeţul Alba, Târgul Apulum Agraria a ajuns la ediţia cu numărul 20. Organizat într-o locaţie nouă, la Piaţa Pascu din Alba Iulia, târgul este o adevărată celebrare a producătorilor mici, mijlocii şi mari din domeniul agricol din judeţul Alba, din sectorul vegetal sau animal dar şi din zona procesatorilor. Legume, fructe, seminţe, bulbi, butaşi de viţă de vie sau trandafiri, must, vin, sucuri naturale, preparate din carne, brânzeturi, miere, conserve de casă, produse de panificaţie, o expoziţie de animale mici, concursuri inedite, toate sunt atuurile unei expoziţii cu adevărat demne de un jubileu. Consiliul Judeţean Alba, principalul organizator, şi-a făcut o activitate permanentă din sprijinirea producătorilor agricoli consideraţi unul dintre motoarele dezvoltării judeţului. De altfel, în cele câteva cuvinte rostite la deschiderea târgului, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, menţiona aportul consistent pe care agricultura îl are la constituirea bugetului judeţului Alba, un buget care a crescut în acest an faţă de anul precedent. Tot el mulţumea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba pentru iniţierea, în urmă cu două decenii, a acestei manifestări expoziţionale.
Târgul Apulum Agraria 2011 s-a bucurat la deschidere de o prezenţă numeroasă din partea publicului care a apreciat calitatea şi diversitatea crescândă a produselor, dar şi eforturile făcute pentru menţinerea târgului de la an la an. Şi pentru că vorbeam de diversificare, să spunem că printre expozanţi nu se află numai producători agricoli din judeţul Alba, ci şi din judeţele maghiare Tolna şi Bacs-Kiskun care au venit cu produse apicole, sucuri naturale, vinuri şi şampanie. De fapt sunt deja la a treia participare, dar şi standurile lor sunt tot mai bogate, semn că apreciază şi ei Târgul Apulum Agraria. Alături de sutele de cumpărători la deschiderea oficială a târgului au participat reprezentanţi ai partenerilor în organizare-viceprimarii Ioan Bogăţan şi Paul Voicu, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Achim Moise, preşedintele Asociaţiei „Ţara Vinului” – Alin Cucui dar şi senatorul Alexandru Pereş, deputatul Clement Negruţ, prefectul judeţului Alba – Ştefan Bardan.
Pentru cei care mai au încă de făcut provizii pentru friguroasa iarnă, Târgul Apulum Agraria este o ocazie deosebită, locul unde pot găsi tot ceea ce-şi doresc. Pentru toţi ceilalţi este o sărbătoare a bogăţiilor toamnei şi a hărniciei agricultorilor din Alba, un eveniment de care se vor bucura până mâine la ora 18.00.
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea