Rămâi conectat

Curier Județean

“Târgu’ lu′ pește” – evenimentul culinar cu specific pescăresc, ajunge și în Alba Iulia – SÂMBĂTĂ, 16 OCTOMBRIE în latura vestică a cetății Alba Carolina

Andreea Ștefan

Publicat

în

“Târgu’ lu′ pește” – evenimentul culinar cu specific pescăresc, ajunge și în Alba Iulia – SÂMBĂTĂ, 16 OCTOMBRIE în latura vestică a cetății Alba Carolina

Târgu’ lu′ pește este un eveniment culinar pescăresc care vrea să dea semnalul unei revoluții a gustului. Pentru că peștele – ca aliment, este bogat în omega 3 și niciun soi nu trebuie neglijat atâta vreme cât este combinat cu delicioasele legume și reinventat în preparate culinare pescărești de excepție.

Muzica va cânta, voia bună va porni, grătarele vor sfârâi, ceaunele vor bolborosi și atmosfera se va încălzi de la nelipsita licoare miraculoasă a toamnei, vinul.
Latura vestică a cetății Alba Carolina, va răsuna de acorduri vesele și-i va îmbia pe vizitatori cu ciorbe de pește, saramuri dar și alte preparate gătite cu măiestrie de cei cu arta străvechiului meșteșug, nelipsiții acvacultori.

”Târgu′ lu′ pește” – fie el prăjit, fiert, la sare sau în ce s-o mai pune, va avea loc sâmbătă, 16 octombrie în latura vestică a cetății Alba Carolina, Municipiul Alba Iulia..

 link locație:    https://goo.gl/maps/Mk8Q3SrA7zLaWPae9                                                                           

Începând cu orele 11:00, acvacultori și bucătari pasionați în ale peștelui vor oferi curioșilor și oaspeților la târg, felurite preparate din pește, organizatorii garantând că orice persoană își va găsi un preparat delicios din mult prea sănătosul pește.

Pe lângă bine-cunoscutele ciorbe de pește, pește prăjit sau saramuri de pește, veți avea ocazia să degustați diverse tocane de păstrăv , crap și somn, sarmale, mici și cârnați, frigărui, chifele și piadine, păstrav în zamă de roșii, fluștuc de păstrăv curcubeu, păstrăv prăvălit și proțăpit și  multe alte delicatese. Și pentru că părerea dvs. contează, veți avea ocazia să votați cel mai bun preparat din ”Târgu′ lu′ pește”.

Așadar, nu-i de ratat desfățul culinar de la ”Târgu′ lu′ pește”!

Desfașurător eveniment:

Intervalul orar de desfășurare: 11:00-23:00

Târgu lu pește vă aduce maeștrii bucătari care vă vor oferi specialități inedite din pește autohton gătite la fața locului. Cetatea Alba Carolina este locul perfect să savurați vestitele ciorbe de pește, pește la grătar,  tocănițe, salată de icre, pate de ficat de păstrav, sarmale, piadine și multe alte ”finețuri” culinare.

În timpul programului gastro-pescăresc:

  • Olimpiada pescarului: concursuri pe teme pescărești de gen:
  • Prinde peștișorul de aur
  • Pescuit rățuște
  • Ancorarea ”bărcii” la mal
  • Legarea cârligului gigant
  • Recunoaște specia de pește
  • Mersul pe apă
  • Umple găleata
  • Vizitarea expoziției ”Fauna acvatică a României”
  • Provocări pentru copii:
  • Pictură pe pânză – diverse figurine acvatice
  • Picturi pe față
  • Tombolă cu premii – Votează cel mai bun preparat!

Te așteptăm la Târgu’ lu′ pește unde te provocăm la un desfăț culinar de neuitat!!!

Târgu’ lu′ pește este un eveniment organizat în cadrul proiectului „INTERACTIUNE INTRE PISCICULTORI – UN CONCEPT SUSTENABIL PENTRU PROMOVAREA PESTELUI” având ca parteneri FLAG Prahova – lider de proiect, FLAG Satu Mare, FLAG Bazinul Mureșului, Secașelor și a afluenților acestora, FLAG Iazurile Moldovei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi în valoare de peste 57.000 lei, 8 permise reținute și 13 infracțiuni constatate în urma acțiunii în sistem integrat, de ieri, a polițiștilor și jandarmilor din Alba

Ioana Neag

Publicat

în

Amenzi în valoare de peste 57.000 lei, 8 permise reținute și 13 infracțiuni constatate în urma acțiunii în sistem integrat, de ieri, a polițiștilor și jandarmilor din Alba Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 57.000 lei și au reținut 8 permise de conducere. Ieri, 18 martie 2024, polițiștii și jandarmii din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea