Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ţărănistul Alin Popa NU a colaborat cu securitatea!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În anul 2008, o informaţie bulversantă a ţinut câteva zile prima pagină a cotidianelor locale: era vorba despre o informaţie primită din partea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi se referea la calitatea de colaborator al fostei securităţi a unuia dintre liderii PNŢCD din judeţul Alba: dl. Alin Popa. La momentul respectiv, acesta a protestat vehement şi a arătat că, dimpotrivă, nu a fost colaborator al fostei securităţi ci chiar a avut dosar de urmărit, deoarece avea rude care fugiseră din ţară. El a acuzat atunci lipsa de scrupule a unor adversari politici (şi chiar a unora dintre adevăraţii colaboratori, infiltraţi în rândurile partidului), care l-au transformat din victimă în călău, transformând declaraţiile ce i se cereau sub presiune în note informative. Din păcate, el nu a fost crezut şi, pentru a nu atrage oprobriul public asupra partidului a preferat să-şi dea demisia din toate funcţiile politice deţinute, rămânând un simplu membru al PNŢCD Alba. El nu s-a descurajat însă şi a contestat decizia CNSAS în instanţă, uzând de toate căile legale de atac. Şi, iată, după doi ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat fără drept de apel în cazul său: Alin Popa NU a colaborat cu fosta securitate! Sentinţa definitivă şi irevocabilă a fost dată luni, 1 februarie 2011.
Dar pentru faptul că numele său a fost terfelit şi târât în noroi, pentru faptul că reputaţia sa a avut de suferit, Alin Popa a decis să vorbească deschis despre această afacere şi despre dedesubturile ei politice. Astfel, joi, 3 februarie a.c., ora 11,00, la Hotelul Parc din municipiul nostru, omul de afaceri albaiulian a convocat o conferinţă de presă, promiţând jurnaliştilor care vor fi prezenţi nişte dezvăluiri incendiare. Vom reveni. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Renovarea sediului Poliției Locale din Alba Iulia: Licitația de 1.8 milioane de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Renovarea sediului Poliției Locale din Alba Iulia: Licitația de 1.8 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Renovarea energetică a clădirilor publice din Municipiul Alba Iulia – Serviciul Poliția Locală”. Valoarea totală estimată a investiției este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea