Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Tânăr condamnat la închisoare cu suspendare pentru ultraj la adresa unui polițist și tulburarea liniștii publice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tânăr condamnat la închisoare cu suspendare pentru ultraj la adresa unui polițist și tulburarea liniștii publice: ”Ce vă fac eu, bă, fraierilor, vă fac numa’ girofare pe drum”

Un tânăr de 29 de ani din Alba a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi penale pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și ultraj. Victima faptei de ultraj este un polițist din IPJ Alba, care a fost amenințat în mai multe rândduri de către tânăr, după ce acesta din urmă a fost ridicat și transportat la sediul poliției pentru audieri. Faptele au avut loc în 1 februarie 2022, iar hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia în 30 ianuarie 2024.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul (Dorel R.) a mers la un apartament din oraș, situat în zona străzii Gheorge Șincai. În apartament s-ar fi aflat iubita sa și încă o prietenă. A intrat în apartament și a avut un comportament violent. La un moment dat ar fi lovit-o pe prietena iubitei și le-a amenințat cu moartea. Pentru a fi potolit a fost nevoie de intervenția poliției și a jandarmilor.

Citește și: Închisoare pentru ultraj asupra polițiștilor, militarilor sau magistraților: Legea, adoptată în Parlament

”(…) A purtat discuții în contradictoriu cu martora, după care, observând-o pe martora (…) în garsonieră, a început să se certe și cu aceasta, a luat un cuţit de bucătărie cu lama de aproximativ 10 cm, pe care l-a folosit pentru a le ameninţa cu moartea pe cele două, după care a prins-o de haine pe martoră, a luat-o cu forţa şi a împins-o afară din garsonieră. În zona intrării în garsonieră, dar şi în scara blocului, inculpatul a lovit-o cu pumnii şi picioarele în zona capului şi corpului, tulburând liniştea locatarilor blocului”, se precizează în actul de sesizare a instanței. Situația a fost confirmată și de alți martori, vecini de bloc care au ieșit pe hol alarmați de gălăgie.

Tânărul a fost condus la poliție pentru a fi audiat. ”Cu prilejul audierii în calitate de suspect, inculpatul, care era recalcitrant încă dinainte de audiere, fiind necesară şi încătuşarea acestuia, a început iniţial să îl înjure, după care a continuat şi i-a adus ameninţări chiar în timpul audierii, acestea fiind înregistrate de camera din dotarea agenţilor de siguranţă publică, ce a fost amplasată în camera de anchetă.

A arătat că printre expresiile folosite, acesta l-a ameninţat că «va avea grijă de mine şi de familia mea; că va face puşcărie din cauza mea; şi că după reţinere mă va căuta pentru a mă bate»”, se menționează în dosar, cu privire la amenințările adresate polițistului. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar. Magistrații au susținut „amploarea acţiunii de ultragiere, relevată de ameninţările cu acte de agresiune şi cu moartea aduse organului care îl audia cu privire la alte fapte comise de către acesta”. Bărbatul ia spus polițistului, printre altele, următoarele: „fac 40 de ani si pentru tine si pentru (…) si pentru toti.

Vă arăt eu cum se umblă cu cagula pe față, (…) poate să mă lege și 40 de ani, că tot lângă mine ai să ajungi. Când ies eu de acolo ce vă fac! Pentru dumneavoastră aș face 14 ani de pușcărie, să vă scot din sistem. Cât îmi dai mă că tu nu scapi de mine?

Ce vă fac eu, bă, fraierilor, vă fac numa girofare pe drum”. Bărbatul a fost condamnat în final la pedeapsa de 1 an și 3 luni de suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani și la plata cu executare a unei amenzi în valoare de 3.000 de lei. Acesta trebuie să respecte o serie de obligații și să efectueze 90 de zile de muncă în folosul comunității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea