Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Talentatul Andrei Roșu, prima achiziție pentru CS Hunedoara!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotbalistul albaiulian Andrei Roșu revine, după 6 luni, sub comanda antrenorului Florin Maxim, la CS Hunedoara. Jucătorul ce va împlini 21 de ani în 27 februarie se va prezenta în 14 ianuarie la reunirea formației de lângă furnale, după ce în cursul lunii trecute a solicitat rezilierea înțelegerii cu gruparea din Liga a 2-a, anunțul oficial al mutării urmând să fie făcut în aceste zile.

Andrei Roșu și-a dorit să plece la Hunedoara și l-am înțeles”, a comentat Cornel Stănilă, directorul general al CSC Comunal Șelimbăr, pentru „Tribuna Sporturilor” din Sibiu.

Descoperit de Alexandru Kalanyos, la fel ca Nicolae Stanciu, idolul său, Andrei Roșu reprezintă unul dintre cei mai promițători tineri din Alba în ultimul deceniu. În urmă cu 2 ani, mai precis la începutul anului 2020 a plecat la Șelimbăr, după un amical CS Universitatea – Viitorul Șelimbăr (pe atunci în Liga a 3-a), impresionându-l în acel meci pe Florin Maxim, cu care a lucrat până în vara anului precedent. Deși a promovat în Liga a 2-a antrenorul a plecat de la echipa din Sibiu și a preluat CS Hunedoara, lider autoritar în Seria a 9-a a Ligii a 3-a, unde activează conjudețenele. După ce a fost unul dintre principalii marcatori ai sezonului trecut, pentru Roșu debutul pe a doua scenă a fost unul perfect, cu gol la debutul în Liga a 2-a, la Avrig, în victoria cu Dacia Unirea Brăila, scor 3-1 (primul marcator din istoria CS Comunal Șelimbăr pe a doua scenă).  În aceste 16 etape a fost utilizat destul de puțin de antrenorul Eugen Beza (fost jucător la Minaur Zlatna și Unirea Alba Iulia), doar 340 de minute în 10 partide (3 din postura de titular).

Roșu a început fotbalul la vârsta de 8 ani, la Unirea Juniors Alba Iulia, a trecut apoi pe la Viitorul Sântimbru, CS Zlatna (coechipier cu Andrei Mărginean, Ovidiu Truță, Alexandru Kiraly, sau Andrei Crăciun), FCSB (a impresionat la un trail din 2017, însă ulterior s-a accidentat, ruptură a meniscului genunchiului stâng), FC Micești, CS Universitatea Alba Iulia și din iarna anului 2020 a ajuns la echipa din Șelimbăr. În timpul liber, Roșu este pasionat de muzică, chiar fiind interpret de hip-hop, cu piese lansate sub numele ”RoȘu”. La CS Hunedoara se va întâlni cu un alt jucător din Alba, Antonio Bradu (împrumutat de la Rapid București), și el un produs al clubului de pe Ampoi, iar în primăvară, din postura de echipier al “alb-albaștrilor” are posibilitatea a 4 dueluri cu Metalurgistul Cugir.

Sursa foto: CSO Comunal Șelimbăr (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea