Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tabără de pictură la Pătrânjeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De la începutul acestei luni şi până în 12 august are loc cea de-a VI-a ediţie a unei manifestări organizate în parteneriat, de Centrul de creaţie şi cercetare continuă „Sfântul Evanghelist Luca” şi Mănăstirea Buna Vestire din Pătrânjeni, în memoria Mitropolitului Bartolomeu Anania. Tabăra de pictură se derulează sub egida „Proporţia sufletului” – reflectată în imagini sacre de artişti contemporani. Cursurile de perfecţionare iniţiate în cadrul Centrului de Creaţie şi Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca” se desfăşoară pe mai multe domenii, experimentate pe parcursul celor cinci ediţii anterioare; acestea urmează a fi aprofundate, fiind organizate ateliere de producţie unic-art: icoană bizantină – tradiţie şi modernitate; miniatură şi ilustraţie de carte, grafică, desen; arte – textile (tapiserie, broderie, imprimeu – aplicaţie veşminte liturgice); pictură de şevalet: peisaj, pictură murală; sculptură, modelaj; intervenţii postmoderne în spaţii eclesiale. Iniţiatorul şi coordonatorul proiectului este asist. univ. drd. Marius Dan Ghenescu, directorul Centrului de Creaţie şi Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca”. Tabăra se va încheia vineri, 12 august, cu oficierea Sfintei Liturghii de către ÎPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei şi cu un vernisaj de icoane şi picturi pe diferite teme. (A.D.T.)


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Cergău a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea termică și eficientizare energetică clădire administrativă Cergău Mare, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 472.203,98 de lei.

Obiectivul general al proiectului este: Asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile.

Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.

Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirii administrative din Cergau, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.

Lucrarile constau în principal în:

– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii

Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Achizitie lucrari pentru realizarea obiectivului de investitie “REABILITAREA TERMICA SI EFICIENTIZARE ENERGETICA CLADIRE ADMINISTRATIVA CERGAU MARE, JUD ALBA ” proiect finantat prin Planul national de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 — Fondul local.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare