Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sute de turişti maghiari vizitează lunar Cetatea Alba Carolina – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

maghiari la Alba Iulia18Lunar, aproximativ 500 de turişti maghiari vizitează Cetatea Alba Carolina, ne-a comunicat Bustya Roland, un elev din clasa a XII-a al Liceului Teologic Romano Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” din Alba Iulia.

O vizită a unui grup de elevi din clasele VI-VIII, a fost realizată şi în cursul zilei de luni, 19 mai, tânărul sus menţionat fiind ghidul celor 30 de tineri, care sunt însoţiţi de profesori. Principalele locuri vizitate sunt Şanţurile Cetăţii, Porţile Cetăţii,  Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, Biblioteca Batthyaneum, Statuia ecvestra si basorelieful închinat lui Mihai Viteazul sau Catedrala Romana Catolica „Sfântul Mihail”, dar sunt impresionaţi şi de celebrele statui din bronz sau de soldaţii austrieci.

Ghidul maghiarilor ne-a menţionat că mai receptive şi interesate de istoria Cetăţii Alba Carolina şi a oraşului în care a avut loc Marea Unire sunt persoanele de vârsta a II-a, iar tinerii nu se arată foarte preocupaţi de istorie, mai ales în zilele călduroase de vară.

Se pare că Cetatea Alba Carolina este un centru de interes pentru turiştii din ţară şi din străinătate, fiind vizitată de un număr mare de maghiari, în ciuda conflictelor din trecut.

[nggallery id=1757]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea