Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sute de elevi au solicitat, în Alba, echivalarea studiilor realizate în străinătate! Ce țări din Europa sunt fruntașe la acest capitol

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute de elevi au solicitat, în Alba, echivalarea studiilor realizate în străinătate! Ce țări din Europa sunt fruntașe la acest capitol

IȘJ Alba a comunicat, în cadrul unei ședințe care a avut loc astăzi, 20 octombrie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, numărul de elevi care au solicitat IȘJ Alba echivalarea studiilor realizate în străinătate, în ultimii ani.

În ultimii patru ani, cererile de echivalare au cunoscut unele schimbări semnificative, cu numărul de cereri variind de la un an la altul. Iată statistica pentru fiecare an școlar:

– Anul școlar 2019-2020: 260 de cereri
– Anul școlar 2020-2021: 218 de cereri
– Anul școlar 2021-2022: 217 de cereri
– Anul școlar 2022-2023: 226 de cereri

Aceste cifre arată o ușoară fluctuație, cu un vârf în 2019-2020 și o ușoară scădere în anul școlar 2020-2021, dar cu un număr relativ constant de cereri în ultimii doi ani.

Un aspect interesant este de unde provin elevii care au solicitat echivalarea studiilor lor. În perioada menționată, cei mai mulți elevi care au solicitat echivalarea studiilor au fost școlarizați în Spania, Franța, Italia, Germania și Austria. Acești cinci pași au fost, în ordine, sursa majorității cererilor. Iată statistica pe țări:

– Spania: 58 de cereri
– Franța: 38 de cereri
– Italia: 35 de cereri
– Germania: 32 de cereri
– Austria: 19 de cereri

Aceste cifre sugerează că elevii români care studiază în aceste cinci țări europene sunt cei mai interesați să-și echivaleze studiile pentru a continua educația sau pentru a se integra pe piața muncii din România.

Cu numărul relativ stabil de cereri în ultimii doi ani, se pare că acest proces va continua să fie relevant și important pentru mulți elevi care se întorc în România din străinătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea