Rămâi conectat

Actualitate

Suspendarea ratelor la bănci: Guvernul a decis ca măsura de sprijin să continue şi în 2021. CONDIȚII

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Suspendarea ratelor la bănci: Guvernul a decis ca măsura de sprijin să continue şi în 2021. CONDIȚII

Persoanele cu probleme financiare vor putea să suspende plata ratelor la bănci pentru cel mult 9 luni. Guvernul a decis ca măsura de sprijin să continue şi anul acesta, în contextul în care multe persoane şi-au pierdut locurile de muncă ori au venituri mai mici din cauza crizei sanitare.

Clienții ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de criza sanitară vor putea cere băncii suspendarea plății ratelor, cel târziu până la 15 martie. Banca va fi obligată să ofere un răspuns până la 31 martie.

Vor putea amână plata ratelor, pentru cel mult nouă luni, doar clienții care nu au mai apelat la această măsură. De exemplu, cine a suspendat, anul trecut, plata ratelor pentru cinci luni, va putea să ceară, anul acesta, o nouă suspendare doar pentru cel mult patru luni.

O altă condiție pentru a cere suspendarea plății ratelor e că împrumutul să fi fost luat cel târziu până la 30 martie 2020.

Economiștii ne recomandă să apelăm la această măsură numai dacă suntem în incapacitate de plată. O rată amânată va înseamnă în cele din urmă o rată mai mare.

Economiștii ne recomandă ca înainte de a lua o decizie să cerem băncii informații despre ratele pe care le vom plăti anul acesta.

Anul trecut, băncile au soluționat peste 360.000 de cereri de suspendare a plății ratelor din partea persoanelor fizice și a companiilor.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea