Rămâi conectat

Politică Administrație

SURSE: Oana Badea ”săpată” de Sorin Bumb

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Deși liderii organizației nu vor să recunoască încă oficial, lucrurile sunt destul de clare în PDL Alba în ceea ce privește desemnarea candidaților pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie și aceștia se pregătesc să se alinieze la startul campaniei electorale de care ne desparte mai puțin de o lună.

Unii încing motoarele să străbată, pe lângă autostradă, din păcate, drumul lung către alegători, alții își dreg glasul și scotocesc prin repertoriu după câteva cântece care să meargă direct la sufletul alegătorului iar alții își ascut săbiile pentru apropiata bătălie ce se anunță în unele zone mai grea, iar în altele mai ușoară.

Astfel, sursele noastre spun că Ștefan Bardan, ajuns colonel la ”apelul bocancilor”, va avea dificila misiune de a se duela pe frontul alegerilor cu un fost ministru al Apărării, și acesta gata să cucerească bătălia pentru Colegiul Senatorial nr.1 (Alba Iulia – Cugir – Apuseni).

Pentru Colegiul Senatorial nr.2 (Sebeș – Aiud), lupta pare să fie destul de ușoară iar Alexandru Pereș pare să fie un candidat sigur la titlul de ”Matusalem” al reprezentanților PDL Alba în Parlament (adunând până în acest moment nu mai puțin de 4 mandate – 2 de deputat și 2 de senator). Pereș (cel mai elegant politician din Alba în relația cu presa), dar și cei care îl susțin, știu că este un favorit clar la câștigarea colegiului și nu au temeri că acesta s-ar putea împiedica, precum Baiazid… de un ciot.

Și în ceea ce privește candidații PDL Alba pentru un fotoliu de deputat apele sunt aproape limpezi. Sursele noastre spun că cea mai mare dispută internă (între Clement Negruț și Dorin Nistor), a fost tranșată și fiecare are acum un loc bine stabilit.

Negruț  va rămâne candidat pe Colegiul nr.2 (Sebeș – Blaj), pentru a-și continua munca de supraveghere a lucrărilor la autostrada pe care probabil și-ar dori să o prelungească până la Blaj, pentru a-l îmbuna și pe ”prietenul” Gigi Rotar cu care are niște disensiuni inventate de ”gurile rele”, încă din campania electorală trecută. Vom vedea acum dacă relațiile au devenit mai cordiale și dacă ”mai marii” organizației au reușit să aplaneze ceea ce, văzut de afară, părea un conflict care potrivit declarației deputatului n-a existat niciodată.

Nistor, însă, ar putea să aibă mici probleme în campania electorală, după ce la locale a ratat aproape la limită să le convingă prin sloganul său pe femeile din Sebeș să-l aleagă primar. Este adevărat, și albaiuliencele ”merită ceva mai bun” însă rămâne de văzut dacă acel ceva se numește Dorin Nistor, mai ales că acesta candidează chiar împotriva unei femei. Potrivit surselor noastre acesta va fi candidatul PDL pentru Colegiul nr.1 (Alba Iulia), dovadă fiind și faptul că, din câte am aflat, se interesează deja de panotajul stradal pentru publicitatea electorală astfel că, și dacă iarna este aproape iar natura își schimbă fața, vom avea destule șanse să vedem verde în fața ochilor în unele zone din oraș.

Pentru a ajunge la moții săi, în Colegiul nr.5 (Abrud – Baia de Arieş – Câmpeni – Teiuş), Corneliu Olar va străbate pădurile cu poieni tot mai largi și cărări tot mai late, lucru pe care chiar locuitorii zonelor îl descoperă cu uimire, de la o zi la alta. Dar… ”ăsta nu-i mare bai”, deputatul moților știe cum să-i îmbuneze! Mai o cântare a tarafului, mai o petrecere câmpenească (dacă vremea permite), poate și un pelerinaj pe la Dâmbul lui Gâf (daca n-o fi prea frig) și câștigul e asigurat că doar… ”n-or vota moții cu vreo vinitură care nici nu știe treburile pe-aici!”.

Lui Ionuț Fulea îi revine sarcina (ușoară de altfel), să le cânte și să-i încânte pe alegătorii din Colegiul nr.3 (Cugir – Zlatna). Și aici rămâne de văzut dacă aceștia (în mare parte obișnuiți cu munca grea la construcția de armament), vor pune mâinile pe… urechi sau se vor prinde în joc, în ritmul muzicii populare (de altfel foarte apreciată în zonă).

În fine, după sursele noastre colegiul în care apele sunt încă relativ tulburi este cel cu nr.4 (Aiud – Ocna Mureș) unde se pare că Sorin Bumb o ”sapă” pe colega sa de partid, Oana Badea, precum un bursuc (un bursuc politic, firește!). Chiar dacă Badea are (din ce se povestește pe la colțuri) susținerea lui Mircea Hava și a conducerii centrale a partidului care își dorește pentru acea zonă un candidat puternic, ”antrenat” în capitală, cârcotașii spun că antrenamentul a durat cam prea mult și aceasta a căpătat ”aere de București” care i-au deranjat pe unii dintre democrat-liberalii locali. Astfel, aceștia ar prefera un candidat capabil, implicat și familiarizat cu problemele din zonă, așa cum este Sorin Bumb.

De aceea, lupta internă din PDL Alba pentru acest colegiu rămâne deschisă, atât Oana Badea cât și Sorin Bumb sau chiar o a treia persoană având șanse să fie desemnați pentru a candida.

Evident, toate cele scrise mai sus sunt aflate ”din unele surse” iar pentru confirmare așteptăm nominalizarea oficială a candidaților PDL Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea