Rămâi conectat

Ştirea zilei

SURSE | „Lălăiala” de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie, a lui Grigore Leșe, a costat circa 6.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

SURSE | „Lălăiala” de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie, a lui Grigore Leșe, a costat circa 6.000 de euro

Deși îi critică pe patrioții care „vin de 1 Decembrie îmbrăcați în haine ţărăneşti”, artistul Grigore Leșe se pare că și-a umplut buzunarele de bani, de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

Potrivit unor surse ziarulunirea.ro, tot spectacolul ar fi costat 179.500 de lei din care „lălăiala” lui Grigore Leșe ar fi costat circa 6.000 de euro.

Reamintim că Grigore Leșe a spus că melodia „Așa-i românul”, este un cântec de origine maghiară.

Citește și: Grigore Leșe, acuzat de Furdui Iancu și Veta Biriș. Cei trei artiști au împărțit scena de Ziua Națională la Alba Iulia

”Intelectualul” Grigore Leșe denotă o incultură crasă, susținând că termenul „polog” ar însemna „pământ”, însă dicționarul arată clar faptul că „polog” reprezintă un regionalism care înseamnă „cantitate de iarbă (sau de alte plante) cosită dintr-o singură mișcare de coasă; mănunchi de fân sau de grâu secerat (care urmează să fie adunat sau legat în snopi)”.

Moții, oamenii din Apuseni, folosesc regionalismul ”polog” pentru fân, iarba uscată, în niciun caz pentru ”pământ”.

Sigur, dicționarul explicativ prezintă și alte sensuri ale cuvântului ”polog”, dar niciunul, nu are nicio legătură cu ”pământul”. Având în vedere zona din care au fost culese versurile cântecului, adică Alba-Sibiu, sensul regionalismului ”polog” este cel menționat anterior, de fân, iarbă cosită, eventual căpiță, snopi etc.

De asemenea, concertul lui Grigore Leșe este motivul pentru care artificiile au fost amânate.

Oamenii adunați în Piața Cetății pentru a admira focul de artificii și-au exprimat nemulțumirea în postări pe rețelele de socializare în care cereau lămuriri privind întârzierea, dar și ora la care avestea vor avea loc.

Spectacolul de artificii a început totuși în jurul orei 21.40, după mai bine de o oră de întârziere, și deși au fost spectaculoase, mulți oameni, în special familiile cu copii au renunțat să mai aștepte și au plecat spre casă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Citește și: Șoferul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea