Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

SURSE: Ce scor electoral ar avea candidații la Primăria Alba Iulia, potrivit unui sondaj de opinie efectuat la comanda PSD Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SURSE: Ce scor electoral ar avea candidații la Primăria Alba Iulia, potrivit unui sondaj de opinie efectuat la comanda PSD Alba

Pentru că nu mai este mult până la alegeri, mai puțin de un an, partidele politice din județul Alba au intrat deja în febra electorală.

Se stabilesc candidați, strategii și eventuale transferuri politice. Potrivit ziarulunirea.ro, la comanda PSD Alba, de curând, a fost efectuat un sondaj de către o universitate. Sondajul a fost realizat pe 594 de subiecți din orașele reședință de județ, prin operatori, față în față.

Potrivit acelorași surse, primarul Gabriel Pleșa continuă să conducă în preferințele electoratului din municipiu cu 24%, pe locul 2 este candidatul PSD Călin Matieș, cu 19%, iar pe locul 3 candidatul PNL Marius Hațegan, cu 10%. O mare parte a respondenților, circa 30%, sunt indeciși sau nehotărâți.

Sondajul trebuie privit cu rezerve, fiind realizat la comanda unui partid politic, PSD Alba, dar totuși se pot trage unele concluzii. În primul rând, primarul în funcție Gabriel Pleșa conduce în continuare, chiar dacă scade în mod vizibil, pe măsură ce trece timpul. Matieș se menține la același nivel fără să reușească să treacă pragul de 20%, iar candidatul PNL Marius Hațegan nu are încă suficientă notorietate.

Dincolo de sondaje, una dintre strategiile electorale ale PSD Alba este ofertarea lui Gabriel Pleșa, primarul din Alba Iulia fiind intens curtat de social-democrați.

Oficial, Pleșa spune că nu ar trece la PSD, dar pe de altă parte recunoaște că municipiul are nevoie de bani. Spunem noi, care are nevoie de bani, mai ales că proiectele de mobilitate nu vor fi terminate până la 31 decembrie 2023 și o parte importantă din banii europeni care ar fi fost nerambursabili ar rămâne să fie plătiți din bugetul municipiului.

Primarul orașului Alba Iulia a generat ample discuții în ultimele săptămâni, provocate de o fotografie recentă în care apare alături de premierul Marcel Ciolacu, declanșând speculații cu privire la o posibilă schimbare de partid.

Într-o postare publicată pe rețelele de socializare, Gabriel Pleșa a declarat că principala sa „doctrină” rămâne dezvoltarea orașului Alba Iulia. Cu toate acestea, el a recunoscut că realizarea acestui obiectiv necesită resurse financiare semnificative, provenind fie de la statul român, fie din surse europene. Aceasta este principalul motiv pentru care primarul a afirmat că a făcut și va continua să facă demersuri în capitala țării, București.

Nici PNL Alba nu se lasă mai prejos, până în perioada 1 octombrie-15 noiembrie, în toate orașele reședință de județ, inclusiv în Alba Iulia, vor fi efectuate sondaje politice, de către Avangarde la comanda liberalilor de la Centru. Se prefigurează un 2024 electoral cu toate rândurile de alegeri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ Partidul Social Democrat și-a lansat, vineri seara, la Alba Iulia, echipele de candidați pentru Consiliul Județean, respectiv municipiile, orașele și comunele din județul Alba. Pentru administrația județeană și pentru primăria municipiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea