Rămâi conectat

Politică Administrație

SURSE| Alegeri interne PNL Alba 2021: Orban și Cîțu vin la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alegeri interne PNL Alba 2021: Orban și Cîțu vin la Alba Iulia

Mâine, 6 august 2021, confruntarea electorală dintre Mircea Hava și Ion Dumitrel pentru șefia PNL Alba se va ține la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, la acest eveniment vor lua parte atât Ludovic Orban, actualul președinte al Partidului Național Liberal, cât și Florin Cîțu, contracandidatul său pentru această funcție. Aceștia, potrivit acelorași surse, vor veni din Sibiu, întrucât la ora 16:00 sunt programate alegeri interne în acest județ.

Mircea Hava s-a încris în cursa pentru președenția PNL Alba, urmând să se lupte cu Ion Dumitrel. Cei doi lideri din Alba provin din vechiul PDL, dominând politica din județ de circa 20 de ani, iar asta nu poate să fie decât o bătălie a titanilor.

Într-o întâlnire recentă a PNL primarii unor localități ca Aiud, Sântimbru, Blaj, Câmpeni, Albac, Șugag, Ocna Mureș, primarii sunt sceptici cu privire la faptul că diplomația și modul de a pune problemele la centru, în București, ar putea fi înlocuite deocamdată de altcineva.

O confruntare electorală internă pentru șefia PNL Alba ar putea duce la o demantelare a partidului, știut fiind faptul că aripa Dumitrel, Roman, Pereș sunt adepții lui Florin Cîțu, actualul Premier al României, despre care fostul primar al orașului Alba Iulia a declarat „Eu sper, sincer, ca domnul Cîțu să fi scăpat, cum se zice la noi, „porumbelul”, vis-a-vis de modul în care Premierul României i-a catalogat pe primari drept „doar vehicole”

CITEȘTE ȘI: Alegeri în PNL Alba: LISTA candidaților pentru funcțiile de Prim-vicepreședinte, vicepreședinte și membri în Biroul Politic Județean

Alegerile interne pentru șefia PNL Alba vor avea loc în data de 06 august 2021, iar la acestea cel mai probabil vor fi prezenți atât Ludovic Orban cât și Florin Cîțu. Mircea Hava și Ion Dumitrel au reprezentat un tandem, o perioadă îndelungată de timp, o veritabilă echipă, aceasta fiind prima confruntare adevărată dintre cei doi, una ce părea până acum, oarecum improbabilă.

Confruntarea între acești doi titani reprezintă și o luptă cu efect la nivel național în PNL, Mircea Hava este mai apropiat de Ludovic Orban pe când Ion Dumitrel este mai apropiat de Florin Cițu.

La scrutinul de alegeri interne vor participa 420 de reprezentanți de pe teritoriul județului Alba, dintre care 168 desemnați de drept, iar restul în baza unei formule.

Reprezentații desemnați de drept sunt primarii , viceprimarii, consilierii județeni, parlamentari, europarlamentari, miniștri secretari de stat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea