Supraaciza la carburanți ar putea fi eliminată. Ministerul Finanțelor vrea să scoată taxa

Ministerul Finanțelor vrea să elimine supraaciza la carburanți. Măsura ar trebui, cel puțin în teorie, să se simtă imediat în preţul la pompă. Pe de altă parte, guvernanţii nu au explicat niciodată pe ce au fost cheltuiţi banii strânşi din supraccizarea benzinei şi motorinei. Şi nici investiţii în infrastructură nu se văd.

De astă-toamnă şi până acum, preţurile carburanţilor au crescut cu mai bine de un leu pe litru. Mare parte din scumpire a fost cauzată şi de introducerea supraaccizei. Acum, ministrul Finanţelor anunţă că taxa ar putea scoasă.

Așa cum a crescut prețurile atunci când a fost introdusă, o eliminare a supraaaccizei ar putea aduce acum o ieftinire a carburantilor cu 40 de bani pe litru. Asta ar putea însemna că benzina standard ar putea costa undeva la 5,2 lei pe litru, în timp ce motorina ar fi 5,4 lei pe litru.

Din septembrie şi până acum, Guvernul nu a dat nicio explicaţie despre ce a făcut cu banii strânşi din taxa pe carburant. Experţii fiscali spun însă că îi găsim în salarii şi pensii.

În schimb, investiţiile publice rămân la minime istorice.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...