Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Supraaciza la carburanți ar putea fi eliminată. Ministerul Finanțelor vrea să scoată taxa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Finanțelor vrea să elimine supraaciza la carburanți. Măsura ar trebui, cel puțin în teorie, să se simtă imediat în preţul la pompă. Pe de altă parte, guvernanţii nu au explicat niciodată pe ce au fost cheltuiţi banii strânşi din supraccizarea benzinei şi motorinei. Şi nici investiţii în infrastructură nu se văd.

De astă-toamnă şi până acum, preţurile carburanţilor au crescut cu mai bine de un leu pe litru. Mare parte din scumpire a fost cauzată şi de introducerea supraaccizei. Acum, ministrul Finanţelor anunţă că taxa ar putea scoasă.

Așa cum a crescut prețurile atunci când a fost introdusă, o eliminare a supraaaccizei ar putea aduce acum o ieftinire a carburantilor cu 40 de bani pe litru. Asta ar putea însemna că benzina standard ar putea costa undeva la 5,2 lei pe litru, în timp ce motorina ar fi 5,4 lei pe litru.

Din septembrie şi până acum, Guvernul nu a dat nicio explicaţie despre ce a făcut cu banii strânşi din taxa pe carburant. Experţii fiscali spun însă că îi găsim în salarii şi pensii.

În schimb, investiţiile publice rămân la minime istorice.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea