Rămâi conectat

Actualitate

Superstiţii culinare de Revelion: Ce mâncăruri simbolizează banii şi aduc prosperitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiţii culinare de Revelion: Ce mâncăruri simbolizează banii şi aduc prosperitate

Fie că este Paşte, Crăciun sau Anul Nou, tradiţia spune că e bine să consumăm anumite alimente şi preparate pentru a avea parte de prosperitate şi sănătate, iar peste tot în lume, mâncărurile au o încărcătură simbolică de Sărbători.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2022. Urari de Anul Nou 2022. Felicitari de Anul nou 2022. Mesaje de Revelion 2022. SMS de Anul Nou 2022

Pentru masa de Revelion există multe superstiţii culinare în toată lumea. Anumite mâncăruri sunt asociate cu norocul şi bunăstarea, de aceea se spune că e bine să le consumi la trecerea dintre ani.

Peştele

Peştele este cel mai consumat aliment în noaptea de Anul Nou în România. Fie că vorbim de antreuri, de salate, feluri principale sau ciorbe, el este nelipsit. În ce constă superstiţia legată de peşte? Se spune că solzii peştelui, care sunt rotunzi ca monedele, îţi vor aduce câştiguri financiare. Dacă mănânci peşte în această noapte (unii spun că ar trebuo să fie chiar primul aliment din noul an), vei aluneca printre necazuri aşa cum înoată peştele în apă. Trecând peste superstiţii, din punct de vedere nutriţional, carnea de peşte este extrem de sănătoasă, fiind bogată în proteine şi grăsimi monosaturate.

Citește și: Mesaje de Anul Nou corporate. Urări de Anul Nou profesionale. Felicitări de Anul Nou OFICIALE și business care pot fi transmise prin SMS de Revelion

Peştele conţine proteine uşor de digerat,fiind bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3, vitaminele A, D, E, B12, dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu. Aceste substanţe ajută dezvoltarea cognitivă, îmbunătăţesc vederea şi întăresc sistemul imunitar. Datorită conţinutului de fier, consumul regulat de peşte previne anemia, iar vitamina D este esenţială în absorbţia şi fixarea calciului, asigurând oase puternice şi o dantură sănătoasă.

Legumele verzi şi fasolea boabe sunt consumate la masa de Anul Nou în unele ţări, deoarece sunt asociate cu banii şi se crede că aduc prosperitate.

Legume verzi şi fasole boabe

În SUA, tradiţia spune că legumele verzi sunt mâncarea ideală pentru Revelion, deoarece seamănă cu banii (dolarii bancnote au o nuanţă verzuie – n.r.). Mai la Sud, în Mexic, fasolea boabe este asociată cu banii, deorece boabele sunt rotunde, la fel ca monedele. Pe de altă partea, fasolea e o leguminoasă nelipsită din dieta mexicanilor, aşa că era firesc să o regăsim şi la mesele de Sărbători.

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sf Ioan. Felicitări de Sfântul Ioan. Mesaje de „La mulţi ani” care pot fi trimis prin SMS de Sfântul Ioan Botezătorul

Tăiţei şi porc

În Japonia, de Anul Nou se mănâncă tăiţeii tradiţionali Soba. Se spune că viaţa celui care îi mănâncă va fi lungă precum aceşti tăiţei. În China, în schimb, carnea de porc este alimentul nelipsit de la masă. Chinezii au o superstiţie potrivit căreia, în anul ce va urma, portofelul le va fi la fel de „gras” precum porcul din farfurie.

Boabe de struguri

În mai multe ţări, tradiţia spune că este bine să mănânci struguri chiar când orologiul vesteşte intrarea în Anul Nou. Ciuguleşte câte o boabă la fiecare bătaie a ceasului, în total 12 boabe, iar la final pune-ţi o dorinţă care ţine de bani.

Citește și: Obiceiuri de Anul Nou • Datini şi tradiţii de Anul Nou la români: Capra, Plugusorul, Ursul, Sorcova

Rodie

Potrivit unei tradiţii greceşti, familiile lovesc o rodie de uşa locuinţei exact la miezul nopţii. Cu cât cad mai multe seminţe, cu atât mai mult noroc va fi în anul următor în gospodăria respectivă. Rodia se consumă şi în Turcia de Anul Nou, dar din alte motive. Rodia este roşie, iar culoarea simbolizează inima omului sănătos.

Linte

În mod tradiţional, italienii mănâncă linte la cina de Revelion. În trecut, romanii dăruiau de Anul Nou o pungă cu boabe de linte, în speranţa că boabele rotunde se vor transforma în monede de aur.

Sursa: clickpentrufemei.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea