Suntem printre statele din Europa care stau CEL MAI BINE, în ceea ce privește numărul de paturi din spitale la TERAPIE INTENSIVĂ

Suntem printre statele din Europa care stau CEL MAI BINE, în ceea ce privește numărul de paturi din spitale la TERAPIE INTENSIVĂ

Deși țara noastră are cele mai scăzute cheltuieli în domeniul sănătății din UE, România se situează printre primele state din Europa, care stau cel mai bine din punct de vedere al procentului de paturi la terapie intensivă, raportat la 100.000 de locuitori.

Cel mai bine stau Germania și Bulgaria cu o rată de peste 600 de paturi acure raportate la suta de mii de locuitori. Acestea sunt urmate de Litaunia și Austria, cu un număr de aproximativ 540 de paturi / 100.000 de locuitori.

ELIT

România se situează pe locul 5, cu o rată de 525 de paturi pentru cazuri acute per 100.000 de locuitori, potrivit datelor Eurostat. După o înrăutăţire a indicatorilor de sănătate la jumătatea anilor ’90, aceştia s-au îmbunătăţit. Numărul paturilor a fluctuat din 2005, iar în 2017 a fost cu mult peste media UE, care e 372.

La polul opus, aflându-se la o diferență considerabilă, se situează țări precum Italia, Danemarca, Spania, Marea Britanie sau Suedia cu o medie între 200 și 250 de paturi pentru cazuri acute per 100.000 de locuitori.

Potrivit datelor interne, spitalele din România au aproape 3.000 de aparate care susţin funcţia pulmonară a bolnavilor şi de aproape 4.000 de paturi de ATI. 200 de aparate de ventilaţie au fost cumpărate de autorităţi în regim de urgenţă.

Ventilatoarele ATI au rolul de a pune mai mult oxigen în plămânii pacienţilor cu probleme de respiraţie, una din principalele simptome ale celor infectaţi cu coronavirus. Dacă nu vor exista foarte multe cazuri grave, această infrastructură este suficientă.

În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că în situația în care România va ajunge la 4.000 de cazuri de coronavirus, atât cât poate tratat sistemul medical de la noi, cazurile mai ușoare vor fi tratate la domiciliu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...